17 Νοε 2017

Η πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα

Αρκετές χιλιάδες λαού και νεολαίας τίμησαν τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, διαδηλώνοντας στην αμερικάνικη πρεσβεία. Το κακό κλίμα, όμως, που δημιουργήθηκε από τα γεγονότα στον τριήμερο εορτασμό στην Αθήνα καθώς και η γενική κινηματική υποχώρηση της περιόδου οδήγησαν σε μικρότερη συμμετοχή από τις περσινές διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση από τη μεριά της ενεργοποίησε ακόμα περισσότερες δυνάμεις καταστολής, με εμφανή παρουσία κατά μήκος της πορείας αλλά και αυξημένη δράση της ασφάλειας.


Μαζικό και με παλμό ήταν το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, που πλαισιώθηκε από το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, τις Αγωνιστικές Κινήσεις, τη Μαθητική Αντίσταση και την Πορεία. Με συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης κατήγγειλε τον ιμπεριαλισμό και την πλήρη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης και της εξαρτημένης ντόπιας άρχουσας τάξης με τις απαιτήσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον, παραδίδει τη χώρα στις δολοφονικές επιδιώξεις των Αμερικάνων και φέρνει νέα δεινά για το λαό. Ανέδειξε την ανάγκη κοινού αγώνα των λαών της περιοχής ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Κάλεσε σε αντίσταση στη μνημονιακή πολιτική που συνεχίζεται, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο το λαό και τη νεολαία στην εξαθλίωση. Κατήγγειλε την προσπάθεια αποκλεισμού της αριστεράς και του λαού από τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com