Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.

29 Νοε 2017

Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, το ΠΑΜΕ, τη ΛΑ - ΑΑΣ, τη ΛΑΕ και ομάδας φοιτητών (δεν είχαν πανό, εκπροσωπούσαν συλλόγους, κατά βάση ΕΑΑΚ) στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Στην αρχή της κινητοποίησης φρόντισε η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ να αδειάσει το χώρο όπου θα γινόταν οι σημερινοί πλειστηριασμοί ρίχνοντας χημικά μέσα στην αίθουσα.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές παρέμειναν στο χώρο έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας.


Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν ΜΑΤ στο διάδρομο που οδηγεί προς τη Λουκάρεως. Ο κόσμος στράφηκε προς τα εκεί και φώναζε συνθήματα κατά της καταστολής απαιτώντας την αποχώρησή τους, όπως και έγινε. Αργότερα οι φοιτητές κινήθηκαν προς την έξοδο και τα ΜΑΤ αποχώρησαν.

Το μπλοκ της ΛΑ - ΑΑΣ λίγο μετά κινήθηκε και αυτό προς την έξοδο, βγήκε στη Λουκάρεως και ακολουθούμενο σε κάποια απόσταση από τους φοιτητές πορεύτηκε στην Αλεξάνδρας προς το σταθμό του Μετρό Αμπελοκήπων όπου πραγματοποίησε για αρκετή ώρα παρέμβαση καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να αντισταθούν και να αναταρέψουν τη πολιτική που οδηγεί στο κλέψιμο των σπιτιών του.

Δυστυχώς ούτε από αυτή κινητοποίηση δεν έλειψαν τα σώου των γνωστών σώουμαν που παίζουν με το πόνο των λαϊκών ανθρώπων νομίζοντας ότι έτσι εισπράτουν κάποια πολιτική υπεραξία!

Οι αποτροπές των πλειστηριασμών μπορεί να έχουν κάποια αξία αλλά δε μπορεί να είναι ο μόνος στόχος του κινήματος. Είναι αναγκαίο οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα -και το εννοούν- να κινηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε η υπόθεση της λαϊκής στέγης να γίνει πραγματικά υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Να κινηθούν στη κατεύθυνση της δημιουργίας αυτού του κινήματος μακριά από λογικές ανάθεσης σε σωτήρες. Ένα κίνημα που να μη στοχοποιεί δικαστές, μπάτσους και συμβολαιογράφους αλλά το ίδιο το σύστημα που οδήγησε το λαό μας στην εξαθλίωση. Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ, κυβέρνηση, τράπεζες. Ένα κίνημα αντίστασης και ανατροπής αυτών των πολιτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: