19 Νοε 2017

Η πορεία του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο

Η διαδήλωση για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του πολυτεχνείου στο Ηράκλειο έγινε με 300 περίπου άτομα το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Ελευθερίας. Στην κορυφή της πορείας είχε το μπλόκ των συλλόγων (μαθηματικού και φυσικού),  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΕΛΜΕ, καθώς και μπλόκ του αναρχικού χώρου.

Η ΛΑ - Α.ΑΣ, το ΚΚΕ(μ-λ), το ΜΛ-ΚΚΕ και οι Αγωνιστικές Κινήσεις έδωσαν το αντιιμπεριαλιστικό στίγμα της εξέγερσης του πολυτεχνείου συνδέοντας το και με τις εξελίξεις για την βάση της Σούδας και τον ρόλο των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών σήμερα. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις μία μέρα πριν πραγματοποίησαν προβολή και συζήτηση στο χώρο του ΤΕΙ Ηρακλείου για το Πολυτεχνείο, όπου αναδείχθηκε η περίοδος πρίν τη Χούντα, η αντίσταση μέσα στη δικτατορία και η αντιπαράθεση με τις ρεφορμιστικές δυνάμεις της εποχής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com