17 Νοε 2017

Καρλόβασι, ΛΑ-ΑΑΣ: Συνέλευση και αποφάσεις για την εξέγερση του Νοέμβρη

Συνέλευση της ΛΑ-ΑΑΣ πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε αίθουσα του Πανεπιστημίου, στο Καρλόβασι της Σάμου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε αφενός στον απολογισμό της κίνησης του σχήματος όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και αφετέρου στην προετοιμασία της κινητοποίησης ενόψει της 44ης επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παράλληλα τη συζήτηση απασχόλησαν ο πολιτικός διάλογος που εξελίσσεται ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης των σχημάτων της ΛΑ-ΑΑΣ καθώς και ζητήματα καλύτερης οργάνωσης της λειτουργίας του σχήματος και βελτίωσης των όρων της προπαγάνδας του.

Αναφορικά με τον απολογισμό για το προσφυγικό εκτιμήθηκε θετικά η όλη πολιτική και κινηματική προσπάθεια που καταβλήθηκε και η παρουσία παρέμβαση στο συλλαλητήριο της 22/10, ενώ ταυτόχρονα επισημάνθηκαν ξανά οι αρνητικές εξελίξεις στο νησί (ενίσχυση των εθνικιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων) που πατάνε και τροφοδοτούνται από την κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα. Τονίστηκε η ανάγκη της μόνιμης προσπάθειας απέναντι στο ζήτημα αυτό που συνδέεται ωστόσο με την πάλη στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν το λαό.

Σε αναφορά με το γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έγινε συζήτηση για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, την εξέλιξη της επίθεσης στο λαό και ιδιαίτερα την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και όσα αυτή σηματοδοτεί στο επίπεδο των «γεωπολιτικών μνημονίων» και της εξάρτησης. Διαμορφώθηκε πρόγραμμα παρεμβάσεων στο νησί για να προπαγανδιστεί η συγκέντρωση –διαδήλωση της 17/11, για να αναδειχθεί ο αντιιμπεριαλιστικός χαραχτήρας της με βάση τις σημερινές εξελίξεις και απαιτήσεις. Μαζί με τη διακίνηση της κεντρικής προκήρυξης το σχήμα προχώρησε στην έκδοση τοπικής αφίσας που καλεί στη διαδήλωση αλλά και στην προβολή του ντοκιμαντέρ της Αλίντα Δημητρίου «Τα κορίτσια της βροχής» που το σχήμα αποφάσισε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com