22 Νοε 2017

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους Θεσπρωτίας

Στις 18, 19 και 20 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα. Η συμμετοχή σε σχέση με τις προηγούμενες, πριν από δύο χρόνια, ήταν διπλάσια και αποτελεί θετικό και ενθαρρυντικό γεγονός. Όμως η αύξηση οφείλεται κυρίως στην ενεργοποίηση-κινητοποίηση του μηχανισμού των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που ελέγχουν το σωματείο και όχι σε κάποια κινηματική και αγωνιστική άνοδο ή ενεργή δράση του σωματείου την προηγούμενη περίοδο. Δεν μπορούμε ως Ταξική Πορεία να παραβλέψουμε το φόντο στο οποίο διεξάγονται οι εκλογές και αυτό δεν είναι άλλο από την ένταση της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου και ο αρνητικός συσχετισμός που επικρατεί για τους εργαζόμενους και συνολικά στο εργατικό κίνημα.

Αυτός ο αρνητικός συσχετισμός δεν ξεπερνιέται με τη στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που όλη την προηγούμενη περίοδο, κάθε κίνηση τους εντασσόταν στη γραμμή του κοινοβουλευτισμού. Ούτε ξεπερνιέται με εκλογικούς κρετινισμούς και ιδιοκτησιακές λογικές στα σωματεία και τα εργατικά κέντρα απομακρύνοντας έτσι εργαζόμενους από την οργάνωση και την πάλη. Η απάντηση για εμποροϋπάλληλους και ιδιωτικούς, όπως και για το σύνολο των εργαζομένων δεν είναι άλλη από την οργάνωσή τους, την αντίσταση και τη διεκδίκηση σε σταθερή καθημερινή βάση. Ο στόχος πρέπει να προσανατολίζεται στην ανατροπή της επίθεσης και όχι στην ανάθεση, στις αυταπάτες και στις προτάσεις νόμου, που οδηγούν στην υποταγή στις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Η Ταξική Πορεία προσπάθησε να αναδείξει μαζικά αυτή την άποψη στους εργαζόμενους, την προεκλογική περίοδο με παρεμβάσεις σε καταστήματα σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά και όλη την προηγούμενη περίοδο με παρεμβάσεις στα ιδιαίτερα και κεντρικά ζητήματα που ανοίγει η επίθεση κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

(Σε παρένθεση το 2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com