14 Νοε 2017

Αθήνα: Κάλεσμα των Αγωνιστικών Κινήσεων στον τριήμερο εορτασμό του ΠολυτεχνείουΟι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν τον κόσμο να πλαισιώσει με την μαζική προσέλευσή του τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και πραγματοποιούν εκδήλωση, την Τετάρτη 15/11, στις 6.00 μ.μ., στο κτίριο του Γκίνη, με τίτλο “Η αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Νοέμβρη φωτίζει τους αγώνες της νεολαίας”. 

Στόχος της εκδήλωσης, η ανάδειξη της κατεύθυνσης ανάπτυξης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού και της νεολαίας σε μία περίοδο που η πραγματικότητα το επιβάλλει. Μία πραγματικότητα που περιγράφεται από την πρόσδεση της χώρας στα αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα και στους πολεμικούς σχεδιασμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στην βάση εξάρτησης της ντόπιας άρχουσας τάξης από αυτόν. Κατεύθυνση που εμφανίζεται με την πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα -Τραμπ και έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Σούδα, την υπόσχεση της κυβέρνησης για παραχώρηση εδάφους για νέες, εκμετάλλευση του Άραξου για αποθήκευση πυρηνικών καθώς και της Αλεξανδρούπολης για στάθμευση πολεμικών ελικοπτέρων. Οι ιμπεριαλιστές πρέπει να βρουν απέναντί τους τον λαό και την νεολαία, όπως ακριβώς έγινε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου που οι μάζες έθεσαν το ζήτημα της Ανεξαρτησίας. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν μέλη της “Πρωτοβουλίας συλλογικοτήτων, οργανώσεων και αγωνιστών ενάντια στις βάσεις” από τα Χανιά και της Πρωτοβουλίας οργανώσεων ενάντια στην βάση στον Άραξο από την Πάτρα.

Την Παρασκευή 17/11 οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν τη νεολαία να συμμετέχει μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Να διατρανώσει την αντίθεση της στην εμπλοκή της χώρας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών που επιφυλλάσουν ένα μαύρο μέλλον τόσο για τον δικό μας, όσο και για τους γειτονικούς λαούς!

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος14/11/17, 7:52 μ.μ.

  Παιδιά να επισημάνω κάτι; Επειδή το παρατηρώ σε ανακοινώσεις. Ήταν ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ πάλη. Να μην υποτιμούμε και τον αντιφασιστικό χαρακτήρα έτσι; Μην ξεχνάμε ότι δικτατορία είχαμε συνεπώς η εξέγερση είχε και αντιφασιστικό περιεχόμενο. Αυτό πρέπει να τονίζεται. Ειδικά σήμερα που έχουμε και το πρόβλημα της ακροδεξιάς και του φασισμού, του ρατσισμού, τον αντικομμουνισμό της ΕΕ κλπ. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από το ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ο λαός μας φώναζε και ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΑΠΟΨΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. Το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εμπεριέχει και το αντιφασιστικό στοιχείο μέσα του έτσι; Να μην το παραλείπουμε λοιπόν και να μην το υποβαθμίζουμε. Έτσι μια φιλική-συντροφική παρατήρηση.

  V For Viva La Revolucion

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος14/11/17, 8:59 μ.μ.


  Να μην ξεχνάμε και την κατάσταση της οικονομίας την περίοδο της δικτατορίας.

  Παλιότερο άρθρο του «Π» με τίτλο "Τα φούμαρα των χουνταίων..." για τις µυθοπλασίες περί «καλής» οικονοµίας επί χούντας.

  http://www.topontiki.gr/article/63414/ta-foymara-ton-hoyntaion

  Ευχαριστώ
  RG

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com