23 Νοε 2017

Ανταπόκριση από την αντιβασική πορεία στα Χανιά (φωτογραφίες και βίντεο)


Μια σημαντική εμπειρία πραγματικού και όχι εικονικού αγώνα, κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς και την τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων λακέδων τους, αποκτήθηκε από ένα αξιόλογο αριθμό αγωνιστών (κυρίως νέων) στην πόλη μας. Το δυναμικό αυτό έδωσε τη μάχη με αφορμή το δολοφονικό χτύπημα νατοϊκών στον Π. Σαπουνάκη, ν’ αποκαλυφθούν συνολικότερα οι επικίνδυνες συνέπειες από την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας που εξελίσσεται συνεχώς.

Το πνεύμα κοινής δράσης που κινήθηκε αυτό το δυναμικό, με καθοριστικό το ρόλο της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, κατάφερε να εκφράσει τη μαζική οργή των Χανιωτών.

Η οργή αυτή, μετά από χρόνια σιωπής είναι αλήθεια, μας εκδηλώθηκε με διάφορους τρόπους όλες τις προηγούμενες μέρες που ήρθαμε σε επαφή με το Χανιώτικο λαό προπαγανδίζοντας τη συγκέντρωση και καταγγέλλοντας τη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών.


Κινηθήκαμε κόντρα στις ελεεινές τοποθετήσεις νομαρχών και δημάρχων και στην πολύχρονη κυβερνητική πολιτική ωραιοποίησης των βάσεων, της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο και στον καθαγιασμό των ιμπεριαλιστών φονιάδων των λαών.

Η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση (150-200 άτομα) ήταν μικρή. Η μαζική αγανάκτηση θέλει αρκετό δρόμο για να βρει το κουράγιο να βγει ξανά στο δρόμο. Όμως ο συντονισμός (συλλογικότητες, οργανώσει, αγωνιστές) ενάντια στις βάσεις κατέγραψε άλλο ένα σημαντικό βήμα στην κοινή προσπάθεια μετά τη μαζικοποίηση της πορείας της 17 Νοέμβρη στην οποία συνέβαλε με την αποφασιστική παρέμβασή της. Είναι σίγουρο πως όχι μόνο δεν τελειώσαμε, μα τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας. Όμως μια σειρά αγωνιστές νιώθουμε ήδη πως ο αγώνας μας έχει αποτελέσματα και πως είναι μαζί μας ο λαός. Να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε το λαό, να του απευθυνόμαστε μονίμως και να παίρνουμε και να του δίνουμε κουράγιο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι.


http://protovouliantistasis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com