Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.

12 Νοε 2017

Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Εργαζόμενων-Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας: Παρέμβαση στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Παρέμβαση με πανό της παραπάνω Επιτροπής έγινε το πρωί της Κυριακής στον Μαραθώνιο της Αθήνας, στο Καλλιμάρμαρο, όπου και ο τερματισμός, μπροστά στο περίπτερο της Εθνικής Τράπεζας, που είναι «υπερήφανος» χορηγός.

Η Επιτροπή Αγώνα Εθνικής συγκροτήθηκε πρόσφατα από συνταξιούχους και εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα, με στόχο να δοθεί μια πολιτική απάντηση και μια αγωνιστική κατεύθυνση στη σχεδιαζόμενη σφαγή των επικουρικών συντάξεων 20.000 οικογενειών.

Το επαπειλούμενο κλείσιμο του Λογαριασμού Επικούρησης στην Εθνική είναι άλλο ένα επεισόδιο στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και της κλιμακούμενης ασυδοσίας των εργοδοτών σε βάρος όλων των κατακτημένων δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού.

Η Τράπεζα, με τις ευλογίες της τρόϊκας, εκμεταλλευόμενη τα εγκληματικά μέτρα των μνημονίων που ευλαβικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, επιχειρεί να ξεφορτωθεί το βαρίδι της υποχρέωσής της απέναντι σε 20.000 εργαζόμενων της, κλέβοντάς τους κυριολεκτικά τις εισφορές 30-40 ετών, φορτώνοντάς το επιπλέον και αυτό στα κρατικά ταμεία.

Καθώς η στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας είναι προκλητικά συνένοχη και οι χειρισμοί της επίσης, το δυναμικό που συγκρότησε την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα προσπαθεί να συμβάλει στο ξεπέρασμά τους και στη συσπείρωση του κόσμου στην κινηματική κατεύθυνση που απαιτείται.

Η παρέμβαση στο Μαραθώνιο έγινε με σκοπό αφενός να ξεσκεπαστεί η υποκρισία της Τράπεζας που παριστάνει το χορηγό, αφετέρου να γνωστοποιηθεί το ζήτημα σε μια τέτοια μαζική συνάθροιση ανθρώπων και πέτυχε το σκοπό της. Τα επόμενα βήματα είναι η διεύρυνσή της και η υλοποίηση άμεσα παρόμοιων παρεμβάσεων όπου είναι δυνατόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: