Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.

13 Νοε 2017

Για την αντιφασιστική πορεία στα Τρίκαλα με αφορμή την επίσκεψη Μιχαλολιάκου στην πόλη


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/11 η αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση στην πόλη των Τρικάλων με αφορμή την επίσκεψη του Μιχαλολιάκου. Μια διαδήλωση που πήρε πανθεσσαλική διάσταση καθώς πολλοί ήταν οι αγωνιστές και οι οργανώσεις από όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας που συμμετείχαν.

Η συγκέντρωση, που έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων στα Τρίκαλα. Ένα γεγονός που μαζί με το ότι πολλοί σύλλογοι και συλλογικότητες της πόλης είχαν πάρει αποφάσεις ενάντια στην επίσκεψη του αρχηγού της ΧΑ, δείχνει τη διάθεση του κόσμου να αγωνιστεί τόσο ενάντια στο φασισμό όσο και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, παρά την κινηματική νηνεμία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα. 

Σημαντική ήταν και η παρουσία συνολικά της νεολαίας (μαθητικής, σπουδάζουσας και εργαζόμενης) που έδωσε αγωνιστικό παλμό στη διαδήλωση, σπάζοντας έτσι και το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησε να δημιουργήσει η αστυνομία απλώνοντας τα ΜΑΤ σε κάθε γωνιά της πόλης. Ηχηρή ήταν η απουσία του ΚΚΕ από τη διαδήλωση, το οποίο όχι μόνο δεν μπήκε καν στη διαδικασία συνεννόησης για πραγματοποίηση διαδήλωσης αλλά με τη στάση του εμπόδισε το να πάρει απόφαση η ΕΛΜΕ Τρικάλων για συμμετοχή στην πορεία.

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία με παρεμβάσεις όλη την προηγούμενη εβδομάδα κάλεσε και συμμετείχε στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση. Συγκροτώντας ένα μαζικό και αξιόλογο μπλοκ και φωνάζοντας αντιφασιστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα έδωσε τον τόνο ότι ο φασισμός είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και τσακίζεται μόνο με μαζικούς λαϊκούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: