15 Νοε 2017

Οργανώσεις, συλλογικότητες, αγωνιστές ενάντια στις βάσεις: δελτίο τύπου και κάλεσμα για το Πολυτεχνείο στα Χανιά

Με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζόμενων και νεολαίων της πόλης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το συντονισμό ενάντια στις βάσεις στο εργατικό κέντρο την Δευτέρα 13/11. Ήταν η κορύφωση μιας καμπάνιας οπού με παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης και σε μαζικούς χώρους μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις και κολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα πρώτο θετικό και αναγκαίο βήμα κοινής δράσης για να σπάσει το κλίμα αποδοχής που καλλιεργείται για την μετατροπή του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι επίκειται αναβάθμιση της βάσης της Σούδας αλλά και γενικότερα μεγαλύτερη εμπλοκή της Κρήτης και της Ελλάδας στα Νατοϊκά σχέδια. Γι αυτό εκτιμήθηκε πρέπει να υπάρχει συνέχεια στη συμπόρευση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση οργανώσεων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών.

Οι οργανώσεις, συλλογικότητες, αγωνιστές ενάντια στις βάσεις καλούν σε μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη στις 18:00 στη πλατεία Αγοράς όπου θα συγκροτήσουν κοινό αγωνιστικό μπλοκ με κεντρικό σύνθημα ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ- ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Μετά το Πολυτεχνείο θα καλεστεί εκ νέου νέα ανοιχτή σύσκεψη για τις δράσεις που προτάθηκαν στην εκδήλωση η οποία θα ανακοινωθεί δημόσια.

οργανώσεις, συλλογικότητες, αγωνιστές ενάντια στις βάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com