13 Νοε 2017

Βόλος: Ποινή αφαίρεσης ενός μισθού (!!!), γιατί αρνήθηκε την αξιολόγηση!

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την δίωξη της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ στον ΟΤΑ Βόλου Εύης Καρυδάκη, από τον Δήμο Βόλου με ποινή την αφαίρεση ενός μισθού (!!!), γιατί αρνήθηκε την αξιολόγηση και έσκισε το ασυμπλήρωτο έντυπο. Η κατηγορία περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς δημοσίων υπαλλήλων εντός και εκτός υπηρεσίας» δείχνει πως η στόχευση είναι στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση των εργαζόμενων και ιδιαίτερα όταν αυτή έρχεται σε αντίθεση και συγκρούεται με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Η κακόφημη αξιολόγηση στο δημόσιο που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η συνέχεια της αξιολόγησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που βασικό της στόχο έχει να επιβάλει την πειθάρχηση στους εργαζόμενους και την προετοιμασία για μετακινήσεις, μεταθέσεις έως και απολύσεις από τον δημόσιο τομέα. Η πολιτική της αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα δεν έχει να κάνει με την καλυτέρευση των δομών και των υπηρεσιών προς τον λαό αλλά με την πολιτική της λιτότητας και το κόψιμο των όποιων - λίγων - παροχών υπήρχαν στα πλαίσια της επίθεσης στις καταχτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Μία πολιτική ενταγμένη στα μνημόνια και τις απαιτήσεις ΕΕ και ΔΝΤ και μάλιστα προαπαιτούμενο για την περιβόητη τρίτη αξιολόγηση που εκτός των άλλων έρχεται να κτυπήσει το δικαίωμα στην συνδικαλιστική οργάνωση και στην απεργία με νέες αντεργατικές
Συνάδελφοι εργαζόμενοι

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα εντείνεται και πάει χέρι - χέρι με την συνολική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Στόχος είναι η υποταγή των εργαζόμενων στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης . Στην επίθεση αυτή άμεση συμμετοχή έχουν το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο αλλά και τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι κλπ που ζητούν ακόμα πιο αντιδραστικό πλαίσιο.
Η υποχώρηση και ο συμβιβασμός δεν καλυτερεύουν τα πράγματα στους χώρους δουλειάς αλλά δυναμώνουν την επίθεση σε ακόμα πιο αντεργατική κατεύθυνση.
Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της αντίστασης και της διεκδίκησης για το δικαίωμα στην δουλειά και την ζωή.
  • Να μην περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς
  • Να παρθεί πίσω η τρομοκρατική δίωξη της συνδικαλίστριας στον ΟΤΑ Βόλου
  • Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές καταχτήσεις των εργαζόμενων
http://antistasimagnesia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com