18 Νοε 2017

Η πορεία του Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα, οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είχαν τη μαζικότητα παλαιότερων ετών και της πρόσφατης αντιφασιστικής κινητοποίησης.

Πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις σε ξεχωριστούς χώρους, μία του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία και μία των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχίας στην πλατεία Ρήγα Φερραίου. Πρώτα ξεκίνησε η διαδήλωση του ΚΚΕ και σύντομα συγκροτήθηκαν τα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τα οποία πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης.

Αν και η μαζικότητα ήταν αναντίστοιχη των απαιτήσεων της περιόδου, φάνηκε ότι υπάρχει στην πόλη ένα δυναμικό που θέλει να παλεύει σε μια κινηματική κατεύθυνση.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Τρικάλων συμμετείχε με δικό της μπλοκ, με ικανοποιητική μαζικότητα, συγκρότηση και παλμό, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια σε εξάρτηση και ιμπεριαλισμό και αναδεικνύοντας την ανάγκη να παλέψει μαζικά ο λαός για τα δικαιώματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com