12 Νοε 2017

Αντιφασιστικές - αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις στα Σεπόλια. Πυροβολισμοί με αεροβόλο από φασίστες!

φωτογραφία από την Παντιέρα
Σήμερα ήταν η επίσημη έναρξη μαθημάτων για τα παιδιά των Πακιστανών μεταναστών στο 144 δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια. Για τα γεγονότα, τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής και τις αντιδράσεις που προηγήθηκαν γράψαμε εδώ: Φασιστικές επιθέσεις στα Σεπόλια.

Για σήμερα λοιπόν αποφασίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν -χωριστά- καλέσματα έξω από το σχολείο από το σύλλογο δασκάλων "Αριστοτέλη" σε συνεργασία με τη Λαϊκή Συνέλευση Ακ. Πλάτωνα - Σεπολίων - Κολωνού, από τη Λαϊκή Επιτροπή (ΚΚΕ), από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Η ΚΕΕΡΦΑ καλούσε στο Μετρό και από εκεί πορεία προς το σχολείο, η ΟΡΜΑ πραγματοποίησε από νωρίς παρέμβαση στο Μετρό επίσης και αρκετή ώρα μετά τη ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποίησε και αυτή πορεία προς το σχολείο. (Με ή χωρίς πανό ήταν και άλλες συλλογικότητες κι αν ξεχνάμε κάποια ή μας ξέφυγε καμιά το διορθώνουμε!). Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία πραγματοποίησε παρέμβαση με μοίρασμα προκήρυξης στο Μετρό.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν στο Μετρό Πακιστανοί μετανάστες με τα παιδιά τους οι οποίοι με συνοδεία του δημοτικού σύμβουλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μελών της ΚΕΕΡΦΑ, πήγαν με πορεία προς το σχολείο.  Όπου μόλις έφτασαν ξεκίνησε η κυβερνητική φιέστα υποδοχής των μεταναστόπουλων και των γονιών τους.

Πρώτη αποχώρησε από το σχολείο η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά η ΚΕΕΡΦΑ κατευθύνθηκε με πορεία προς το Μετρό και αργότερα και η ΟΡΜΑ. Πορεία πραγματοποίησαν στη γειτονιά τελικά και ο "Αριστοτέλης" μαζί με τη Λαϊκή Συνέλευση.

Να σημειώσουμε εδώ την έντονη παρουσία της αστυνομίας με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και περιπολικά. 

Το κλίμα στη γειτονιά εξακολουθεί να είναι βαρύ, οι φασίστες μπορεί σε αυτή τη φάση να υπέστησαν ήττα και να μην τους πέρασε η ακύρωση μαθημάτων παιδιών μαθητών, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις όπου το δημοτικό συμβούλιο υπαναχώρησε, αλλά δε νομίζουμε ότι θα παραιτηθούν. Ειδικά σε μια γειτονιά που μπορεί μεν μέχρι και πολύ πρόσφατα να είχε μια σοβαρή κινηματική παράδοση αλλά από την άλλη έχει και τα μεγαλύτερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο δήμο της Αθήνας. Επιπλέον πολλά θα μπορούσε κανείς να πει για το πόσο τελικά έγινε εφικτό με τις σημερινές συγκεντρώσεις έξω από το σχολείο να μπει στο στόχαστρο η κυβερνητική πολιτική που από τη μια ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή και από την άλλη τη χρησιμοποιεί για τη δημιουργία κλίματος στις γειτονιές με στόχο η ίδια να παρουσιάζεται ως ...αριστερή, φιλομεταναστατευτική και φιλολαϊκή.

Η πιο σοβαρή εξέλιξη όμως ήρθε μετά τις πορείες. Ομάδα αντιφασιστών προχώρησε σε σβήσιμο φασιστικών συνθημάτων και συμβόλων, στην αναγραφή αντιφασιστικών συνθημάτων και αφισοκόλληση. Τότε σ' ένα σημείο της γειτονιάς βγήκαν φασίστες και από το μπαλκόνι τους με αεροβόλο πυροβόλησαν προς του αντιφασίστες χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com