28 Νοε 2017

Ν’ αναπτυχθεί μαζικό κίνημα ενάντια στις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας! Υπεύθυνος δεν είναι ο λαός, αλλά το κεφάλαιο, τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους!

ΑΘΗΝΑ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας,  Τετάρτη 29/11,
στις 16:00, Κυρίλου Λουκάρεως 14 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, ώρα 13.30 στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

Εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, μετά το ξέσπασμα της κρίσης του ελληνικού εξαρτημένου καπιταλισμού, χιλιάδες είναι οι λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού έφερε ανεργία, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μεροκάματων και εισοδημάτων, απληρωσιά για μήνες. Λουκέτο μπήκε σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην αδυναμία πληρωμής των δανείων για σπίτια από τμήματα του λαού, αλλά και για άλλες ανάγκες, που πάρθηκαν κάτω από συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν. Παράλληλα χιλιάδες είναι αυτοί που εκτός από τις «υποχρεώσεις» τους στις τράπεζες αδυνατούσαν και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα βαριά χαράτσια που επιβάλει το κράτος.

Όλη αυτή η κατάσταση που δημιούργησε η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση και οι κυβερνήσεις του συστήματος, τόσο οι παλαιότερες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, έχει φέρει σε αδιέξοδο όλο αυτό τον κόσμο. Ταυτόχρονα η κυρίαρχη προπαγάνδα ρίχνει ευθύνες στο λαό γιατί τάχα ήθελε «μεγάλα σπίτια» και τον διακατείχε «καταναλωτική μανία». Με λίγα λόγια τον κατηγορούν ότι «κατανάλωνε περισσότερα απ’ όσα άντεχε» καθιστώντας τον συνυπεύθυνο για τη κατάσταση της χώρας και του εαυτού του.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές φοβούμενοι από τη μια τις αντιδράσεις αλλά και μη όντας έτοιμοι να προχωρήσουν στα επόμενα βήματά τους, στα πλαίσια της ανακατανομής του πλούτου, κατάσχοντας και πλειστηριάζοντας σπίτια και περιουσίες αποκτημένες με κόπο με διάφορα τερτίπια τύπου «νόμου Κατσέλη» και ετήσιων αποφάσεων για το ακατάσχετο της «πρώτης κατοικίας» κέρδιζαν χρόνο. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούσαν και οι τράπεζες που κατέθεταν στους οφειλέτες προτάσεις πρακτικά ανεφάρμοστες. Δημιουργούσαν ψεύτικες ελπίδες μέσω της μακροχρόνιας παράτασης των λαϊκών «εκκρεμοτήτων» φροντίζοντας παράλληλα να μη χάνουν οι τράπεζες μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Η τωρινή κυβέρνηση το πρώτο που έκανε ήταν να αλλάξει τις διαδικασίες και να τις επισπεύσει. Έβαλε καταληκτική ημερομηνία για την «προστασία της πρώτης κατοικίας» και πλέον είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Τη μαζική κατάσχεση σπιτιών με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Γι αυτό καταφεύγει στην καταστολή απειλώντας με αυτεπάγγελτες διώξεις και συλλήψεις, όσους αντιδρούν στα σχέδια της και τις επιταγές των ιμπεριαλιστών-δανειστών.

Το λεγόμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών αφού τα πρώτα χρόνια αποδέχτηκε τη λογική της «πρώτης κατοικίας» συνέβαλε στις αυταπάτες της λεγόμενης νομικής διεξόδου (με τα δικαστήρια και τις προσφυγές στο νόμο Κατσέλη). Έπειτα και αφού η έλευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γκρέμισε τις αυταπάτες, προσανατολίστηκε προς τη ματαίωση πλειστηριασμών και στη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων μετατρέποντάς τους σε υπεύθυνους για την κυβερνητική πολιτική! Καθιστώντας έτσι ευάλωτο και το όποιο κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας.

Μεγάλος απών από το κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας είναι ο ίδιος ο λαός. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι που κινδυνεύουν να χάσουν σπίτια και περιουσίες .

Εκτιμώντας ότι κινήσεις ματαίωσης των πλειστηριασμών μπορούν στην καλύτερη περίπτωση μόνο να τους καθυστερήσουν και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση βρήκε τρόπο ν΄ απαντήσει σ΄ αυτές (μέσω διαδικτύου), θεωρούμε ότι το κύριο είναι να συγκροτηθεί ένα μαζικό, πλατύ και μόνιμο κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με στόχο να μη χάσει κανένας εργαζόμενος και άνεργος το σπίτι του και την περιουσία του.

Κάτω τα χέρια απ΄ τη λαϊκή κατοικία!

Οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες είναι η απάντηση στην καταστολή!

Αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής, για στέγη, δουλειά και δικαιώματα!ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος28/11/17, 10:40 μ.μ.

  να συγκροτηθεί ένα μαζικό, πλατύ και μόνιμο κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με στόχο να μη χάσει κανένας εργαζόμενος και άνεργος το σπίτι του και την περιουσία του. ...σωστά ,μονο που αυτο εδω και χρονια καποιοι το φωναζουν σε καθε περιπτωση.Εσεις τους βαφτισατε στην καλυτερη ''ραμπο'' και ξεμπερδεψατε και ''χαθηκατε'' .Εμεις οπως και καθε τεταρτη θα ειμαστε εκει που πρεπει...οταν συμβει αυτο το πλατυ και μονιμο για το οποιο εσεις φροντιζετε (αραγε που ) και οι αλλοι απεχουν να μας το πειτε ...για να σας υποδεχτουμε...
  ψυχη βαθεια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και ποιοι είστε εσείς οι σωτήρες του κόσμου;

  Αυτοί που στέλνατε και στέλνετε το κόσμο στα δικαστήρια και στο νόμο Κατσέλη ως μοναδική λύση, ειρωνευόμενοι όσους από εμάς έχουμε το πραγματικό πρόβλημα όταν σας λέγαμε ότι αυτός είναι νόμος ομηρίας των ανθώπων που χρωστάμε και ότι θα έπρεπε να τον καταγγείλουμε αντί να τον στηρίξουμε γιατί ουσιαστικά παίζει το ρόλο του κερδίσματος χρόνου για τις τράπεζες, και να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας μέσα από συλλογικότητες και σωματεία;

  Αυτοί που στις τοπικές συνελεύσεις μας φέρνατε τους δικηγόρους της "Αλληλεγγύης για όλους" που στη τελική απογοήτευαν ακόμη και αυτούς τους λίγους που μάζευαν τα κομάτια τους και ερχόντουσαν;

  Αυτοί που καλούσατε το κόσμο να μη πληρώνει και όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού το ξεχάσατε και κάνατε το κορόιδο;

  Αυτοί που κάνουν σώου κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία για να φανούν οι μούρες τους και οι πολιτικοί τους χώροι; (Αλήθεια υπάρχει κάποια ενημέρωση για το τι απέγιναν αυτοί οι άνθρωποι των οποίων τα σπίτια χάρη στη σωτήρια παρέμβασή σας σε κάποια φάση δεν βγήκαν στον πλειστηριασμό; Μήπως κάποια από αυτά ξαναβγήκαν σε επόμενη φάση;)

  Αυτοί που μπροστά στα αδιέξοδά τους στοχοποιούν δικηγόρους και συμβολαιογράφους και αφήνουν τη κυβέρνηση στην απ' έξω;

  Εμείς δε κάναμε ότι μπορούσαμε και δεν το κρύβουμε. Όπου όμως είμαστε και κάναμε συναντήσαμε τον τοίχο της ουσιαστικής άρνησης της δημιουργίας πραγματικού κινήματος διεκδίκησης της σωτηρίας των σπιτιών πρωτ' απ' όλα από αυτούς που έχουμε πραγματικά το πρόβλημα με τη δημιουργία δικών τους συλλογικοτήτων και παράλληλα με την ανάληψη πρωτοβουλιών από συλλογικότητες και σωματεία. Από τη μια είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους ανταγωνισμούς για τη κυριαρχίαστις συλλογικότητες και από την άλλη, εδώ είσαστε όλοι οι σωτήρες ενωμένοι, τη παραπομπή στους νόμους και στα δικαστήρια.

  Έχεις αναρωτηθεί σωτήρα μου γιατί οι εκατοντάδες χιλιάδες που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα δάνειά μας και τώρα πια φτάσαμε στο όριο του να χάσουμε σπίτια και περιουσίες δεν συμμετείχαν σε αυτό το "κίνημα" που λες;

  Έχεις αναρωτηθεί γιατί το κίνημα αυτό δεν έχει κερδίσει το ελάχιστο και τελικά λειτούργησε προς όφελος των τραπεζών και της κυβέρνησης; Γιατί ως τώρα δεν έχει σωθεί κανένα σπίτι οριστικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος29/11/17, 5:45 μ.μ.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατά των Πλειστηριασμών Λάρισας την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου θα βγει στο σφυρί διαμέρισμα 42 τμ αξίας 42.200 ευρώ μόλις για 6.500 ευρώ, όπως αναφέρει το larissanet.
  «Μπροστά σε όλο αυτό δεν μπορούμε άπλα να κάτσουμε στο καναπέ μας άπραγοι.
  Ούτε αρμόζει να πληρώνει η κοινωνία μας, τα βραβεία πολιτικού θράσους του Τσίπρα» αναφέρει η πρωτοβουλία η οποία καλεί σε κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο στη Λάρισα «στο πλευρό των ανθρώπων, των οποίων, η συντεχνία κυβέρνησης συμβολαιογράφων δανειστών ρευστοποιεί την μικρή ιδιοκτησία τους για να την παραδώσει στις τράπεζες και σε ξένα χέρια».
  Γνωρίζετε για ποσα τέτοια σπίτια αποτράπηκε ο πλειστηριασμός(ναι μονιμα οχι αλλα εδω ειμαστε) ?Μιλησατε με αυτους να δειτε τι συμβαινει ...εσεις απο ολα αυτα δηλωσατε αποντες ...καλως ηλθατε λοιπον κ αφηστε τα σαπια αδικειται τους αγωνες σας και το χωρο σας,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ξέρεις έχουμε χορτάσει, για την ακρίβεια έχουμε μπουχτίσει και ακόμη περισσότερο ο λαός μας από κάτι υπερφίαλους τύπους σαν ελόγου σου που νομίζουν ότι τα πάντα κινούνται γύρω από το εαυτό τους και ότι το κίνημα είναι αυτοί και τίποτ' άλλο. Από τύπους που με περισό θράσος κουνάνε σε όλους το δάχτυλο και παριστάνουν τους ζορό - σωτήρες στο όνομα "αυτών"!

  Φίλε μου όντας ένας από "αυτούς" δεν έχω τη ψυχραιμία να απαντήσω πολιτικά σ' έναν τύπο που χωρίς να αποκαλύπτει τη πολιτική του ταυτότητα παριστάνει το μέγα αγωνιστή και με θρασύτητα απευθύνεται σ΄ένα πολιτικό χώρο που αν μη τι άλλο ποτέ δεν θεώρησε τον εαυτό του ως ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ αλλά και που ποτέ με τις δυνάμεις που έχει δεν έλειψε από αυτό.

  Υπάρχουν μια σειρά ζητήματα που αφορούν το κίνημα -και αυτό των πλειστηριασμών- εμείς όπου βρισκόμαστε προσπαθήσαμε να τα θέσουμε. Κάποια από αυτά αναφέρονται στη προκήρυξη, κάποια και στο προηγούμενο σχόλιό μου. Πολλά από αυτά τα ζήσαμε και σήμερα. Αν έχεις τα πολιτικά κότσια απαντάς, αν όχι συνέχισε να παριστάνεις τον καμπόσο πίσω από την πολιτική -η προσωπική δεν με ενδιαφέρει- ανωνυμία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com