16 Νοε 2017

Θεσσαλονίκη: Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση ενάντια στην φασιστική εκδήλωση. Η διοίκηση της ΔΕΘ αναγκάστηκε να μην παραχωρήσει το Βελλίδειο

Αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Η διαδήλωση από την Καμάρα διέσχισε την Ιασωνίδου και την Αγίου Δημητρίου και ξαναγύρισε στην Καμάρα αφού πρώτα σταμάτησε μπροστά στις παραταγμένες διμοιρίες ΜΑΤ που φύλαγαν το τουρκικό προξενείο. Η συγκέντρωση ήταν αποτέλεσμα μιας κινητοποίησης που ανακοινώθηκε νωρίτερα ενάντια στην συγκέντρωση που επιχείρησε να διοργανώσει η Χρυσή Αυγή σε συνεργασία με Σέρβους φασίστες στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στην Διεθνή Έκθεση.

Τελευταία στιγμή η διοίκηση της ΔΕΘ που είχε δώσει το Βελλίδειο στους φασίστες και μάλιστα παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, μπροστά στην αντιφασιστική κινητοποίηση και κατακραυγή αναγκάστηκε να την ακυρώσει. Η δικαιολογία που χρησιμοποίησε πως τάχατες δεν κατάλαβε ποιος οργάνωνε την φασιστική συγκέντρωση είναι τουλάχιστον προκλητική και ολοφάνερα ψευδής. Μια χαρά ξέρανε αλλά ποντάρανε πως η πρόκληση θα περάσει εύκολα. Οταν διαπίστωσαν πως οι αντιδράσεις ώρα με την ώρα μεγάλωναν και υπήρχε κίνδυνος να πραγματοποιηθεί μια μαζική αντιφασιστική αντίδραση αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την παραχώρηση του χώρου. Οι Χρυσαυγίτες νωρίς το απόγευμα αναγκάστηκαν να κατεβάσουν τις ανακοινώσεις για την συγκέντρωση που διαφήμιζαν ημέρες τώρα και μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν καμιά αναφορά η σχόλιο για την τύχη της.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις ενώ στην διαδήλωση αρκετός κόσμος συσπειρώθηκε πίσω από το πανό του ΚΚΕ(μ-λ). 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com