14 Νοε 2017

Βόλος: δίωξη αγωνιστών κατά της καύσης σκουπιδιών

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Καταγγέλλουμε στο λαό του Βόλου με τον πιο απερίφραστο τρόπο, την παραπομπή σε δίκη στις 23/5, μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» ύστερα από μήνυση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μουλά, επειδή ζήτησαν να τοποθετηθούν ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Η κίνηση αυτή έχει αποδέκτες το σύνολο των εργαζόμενων και του λαού της περιοχής με στόχο την τρομοκράτησή τους, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τόσο ο δήμος όσο και η Lafarge και η ΑΓΕΤ, τη συνέχιση των σχεδιασμών για την καύση σκουπιδιών SRF/RDF, δηλητηριάζοντας με τοξικά τις γύρω περιοχές.

Η ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που επιβάλλει τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και οι τοπικοί υπάλληλοί τους, αποτελεί κατεύθυνση για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο προκειμένου να οχυρωθούν απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό, για να υλοποιούν ανενόχλητοι τα μαύρα σχέδιά τους.

Οποιαδήποτε πρόταση επίλυσης του προβλήματος, μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος, θα στηθεί στις δικές μας πλάτες-για δικό τους όφελος. Φραγμό στην πολιτική της κερδοφορίας σε βάρος της υγείας μας, την πολιτική κυβέρνησης- κεφαλαίου- ιμπεριαλιστών, μπορεί να βάλουν μόνο οι μαζικοί αγώνες και η οργάνωση των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, της νεολαία του Βόλου, να οργανώσουμε την πάλη μας, κόντρα στην καύση σκουπιδιών και την πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που τη στηρίζει. Να απλώσουμε την αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών, σε κάθε γειτονιά, για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή.

Οι αγώνες δεν δικάζονται – να αποσυρθούν οι κατηγορίες
Όχι στην καύση σκουπιδιών
Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής
Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Βόλος, 14/11/17


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com