22 Νοε 2017

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τα τραγικά γεγονότα στην Δυτική Αττική

Δεν φταίνε τα καιρικά φαινόμενα! Φταίει η πολιτική τους!

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οδεύουμε προς την «ανάπτυξη», στη Δυτική Αττική από τις πλημμύρες θρηνούμε μέχρι στιγμής 20 συνανθρώπους μας, ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι , οι τραυματισμένοι και οι ξεσπιτωμένοι. Όλα τα φτωχά λαϊκά στρωματά που ζουν σε αυτές τις περιοχές πληρώνουν τις συνέπειες της καταστροφής του περιβάλλοντος με αποψιλωμένα δάση, του «φυτέματος» μεγάλων εργοστασίων και διυλιστηρίων, αποθηκών και μανδρών πάνω σε μπαζωμένα ρέματα, την πλήρη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά λοιπόν τι σημαίνουν τα λόγια περί «ανάπτυξης». Σημαίνουν την αντιλαϊκή ταξική πολιτική των κυβερνήσεων, που ενώ δίνουν χρήματα στις τράπεζες και στους επιχειρηματίες, ενώ ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για το ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας την χώρα και τους γύρω λαούς σε επικίνδυνες καταστάσεις, οδηγούν στην εξαθλίωση τον λαό και αναφέρουν ότι δεν μπορούν να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα λόγω μεγάλου κόστους, αφήνοντας να πνίγονται οι ίδιες οι λαϊκές συνοικίες ως αποτέλεσμα της πολιτικής αδιαφορίας ανυπαρξίας έργων υποδομής.

Μιλούν κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι από τη μια και αντιπολίτευση από την άλλη, για τα «ακραία καιρικά φαινόμενα». Κρύβονται πίσω από τις βροχές και τις καταιγίδες, πίσω από τη «θεομηνία», ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα, για να καλύψουν τις ευθύνες τους. Μιλούν αυτοί που εφάρμοσαν ή συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις πολιτικές που έχουν δημιουργήσει το υπόβαθρο ώστε μια κάπως δυνατότερη βροχή να στοιχίζει ζωές. Αυτοί που στήριξαν όλα τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή, μετατρέποντάς τη σε τόπο αφιλόξενο και επικίνδυνο για τον φτωχόκοσμο που την κατοικεί.

Και σαν να μην έφτανε όλη αυτή η υποκρισία τους, ανακοινώνουν την έκτακτη χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων από τα «έντονα καιρικά φαινόμενα» και τις φυσικές καταστροφές, σε όλη χώρα. Μάλιστα. Αφού φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε νεκρούς από μια καταιγίδα, να έχουν καταστραφεί εκατοντάδες σπίτια και να έχει ρημάξει μια ολόκληρη περιοχή, πρέπει να λέμε και ευχαριστώ που δίνεται αυτό το μηδαμινό ποσό που δεν αρκεί για την κάλυψη ούτε των βασικών αναγκών.

Έχουμε χρέος να σταθούμε αλληλέγγυοι στον κόσμο της Δυτικής Αττικής, που αυτή την ώρα περνάει δύσκολες στιγμές και να συνεισφέρουμε με όλα τα δυνατά μέσα. Να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας υλικά και πολιτικά, έχοντας επίγνωση ότι δίνουμε το χέρι σε θύματα της ίδιας ακριβώς πολιτικής που εξαθλιώνει και εμάς. Θεωρούμε αναγκαίο να παρθούν σε επίπεδο φοιτητικών συλλόγων τέτοιες πρωτοβουλίες.

Είμαστε όμως σίγουροι, πως μόνο αυτό δεν είναι αρκετό και σίγουρα δεν λύνει το πρόβλημα. Για μας η ουσιαστικότερη αλληλεγγύη βρίσκεται στους κοινούς αγώνες με τους κάτοικους της Δυτικής Αττικής για να διεκδικήσουμε όλα όσα χρειάζονται, ώστε να μην ξαναγίνει κάνεις θύμα των «ακραίων καιρικών φαινομένων», ενάντια στο σύστημα που για τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου καταδικάζει τη ζωή μας.

Κάθε Τρίτη και Τετάρτη 18:00-21:00, στον χώρο του βιβλιοκαφέ «Εκτός των Τειχών» στη Γραβιάς 10-12, συγκεντρώνονται είδη ρουχισμού και εστίασης για τους πλημμυροπαθείς. Η πρωτοβουλία για την κίνηση αλληλεγγύης είναι υπό συγκρότηση και ανοιχτή σε όποιον θέλει να βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com