19 Νοε 2017

Πάτρα: το τριήμερο του Πολυτεχνείου

Με τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων για τριήμερη κατάληψη μνήμης στο κτήριο του «παραρτήματος» ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στις 15, 16 και 17 Νοέμβρη μπροστά από το κτήριο που πριν από 44 ο λαός και η νεολαία της Πάτρας διαδήλωναν στο πλευρό των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου, έγιναν όλες οι παρεμβάσεις από δυνάμεις τις αριστεράς και φοιτητικούς συλλόγους πλην των δυνάμεων τις ΚΝΕ που συγκεντρωθηκαν στις 17/11 στην πλ. Γεωργίου.

Με τραπεζάκια, πανό και τα υλικά τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η Ταξική Πορεία, το ΚΚΕ(μ-λ) και η Λαική Αντίσταση-ΑΑΣ εμφανίστηκαν και τις τρείς ημέρες μπροστά από το Παράρτημα. Το κλίμα σε όλη την διάρκεια του τριημέρου ήταν υποτονικό και η επισκεψημότητα στο χώρο ήταν αρκετά πεσμένη, ακόμα και εκδήλωση φοιτητών δεν μπόρεσε να μαζέψει ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα κινήθηκε και η τελευταία ημέρα της πορείας που παρόλα αυτά μπόρεσε και συγκέντρωσε αρκετό κόσμο ,σπάζοντας την υποτονικότητα των προηγούμενων ημερών, με την ιδιαίτερη μαζικότητα των μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Η ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχε στην πορεία με δικό της πανό δίνοντας έμφαση στην παρέμβαση της στο πραγματικό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. Με συνθήματα κατά των βάσεων, του ιμπεριαλισμού και της καταστολής το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ πορεύτηκε με τους υπόλοιπους διαδηλωτές στο κέντρο της Πάτρας, μπροστά από το αγγλικό προξενείο και το σχολείο που δολοφονήθηκε ο Ν. Τεμπονέρας.

Δεν έλειψε και πάλη από την διαδήλωση η «αρμονική» συνεργασία εκείνων των ομάδων ,που λειτουργούν μηδενιστικά και έξω από το κίνημα, με τις δυνάμεις καταστολής δίνοντας και αυτή την χρονιά το ραντεβού στο τέλος της πορείας. Με την φόρτιση από τα γεγονότα στην Αθήνα περιφρουρήθηκαν τα μπλοκ για να αποτραπεί της πορείας το χτύπημα από τα ΜΑΤ. Τα τοπικά ΜΜΕ την επομένη το μόνο που αναπαρήγαγαν ήταν οι μολότοφ και τα μπάχαλα και όχι τους εκατοντάδες που διαδήλωσαν στις 17 Νοέμβρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com