21 Νοε 2017

Τραμπουκισμοί των ράμπο, άπλωμα του καρκίνου της βάσης, ασκήσεις και βολές πάνω από τα κεφάλια μας, εμπλοκή στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών


Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι - όχι άλλη ανοχή!

Οι Χανιώτες έχουμε την τύχη και την ατυχία να βλέπουμε και να ζούμε καθημερινά τη μετατροπή του τόπου μας σε εκτεταμένο πεδίο βολής και πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Η ντόπια αστική τάξη από τη μια έκανε την κρίση ευκαιρία για να σαρώσει δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού, από την άλλη προσβλέπει τώρα σε ρόλους στην περιοχή, υπηρετώντας τα πιο επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Τα δεινά του λαού μας όπως φαίνεται μέρα με τη μέρα απ’ αυτά που ήδη ζούμε εδώ στα Χανιά, δε θα είναι μόνο τα μνημόνια της φτώχειας και η επίθεση του κεφαλαίου που και αυτή είναι δοσμένο πως θα συνεχίζεται σε βάθος χρόνου.

Η παροχή κάθε ευκολίας στους φονιάδες των λαών εξελίσσεται σε άμεση και βαθιά εμπλοκή της χώρας, στα ιδιαίτερα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Οι πολεμικές ασκήσεις, με κέντρο τη βάση της Σούδας που διαδέχονται η μία την άλλη ασταμάτητα τον τελευταίο καιρό, αποκαλύπτουν τους θανάσιμους κινδύνους για την Ειρήνη στον τόπο μας.

ΗΠΑ- Αγγλία- Γαλλία με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα ακονίζουν ασταμάτητα τα σιδερικά τους για τις νέες σφαγές που ετοιμάζονται ήδη στη Μέση Ανατολή (βλέπε Λίβανος, Υεμένη) στη νέα φάση της (μετάISIS) σύγκρουσης στην περιοχή που κανοναρχούν οι ιμπεριαλιστές κυρίως ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑ, με επικίνδυνη όξυνση της σύγκρουσης Ιράν – Σαουδικής Αραβίας.

Οι ιμπεριαλιστές φονιάδες των λαών, με ιστορική ευθύνη της κυβέρνησης και όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού, αντιμετωπίζουν τη χώρα σαν ξέφραγο αμπέλι και η συμπεριφορά των στρατευμάτων τους, που ξεμπουκάρουν στα Χανιά, είναι αποκαλυπτική. Οι συχνοί πλέον τραμπουκισμοί, όπως προχθές στον Παντελή Σαπουνάκη, οι τρομακτικοί κρότοι πάνω από τα κεφάλια μας και οι βολές Πάτριοτ στο Πεδίο Βολής Κρήτης (που είναι το μόνο σημείο της Ευρώπης που είναι επιτρεπτές), είναι μια κατάσταση που εξοργίζει ήδη τους Χανιώτες, μα ας έχουμε ξεκάθαρο πως αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά όσο καθυστερούν μαζικές και αποφασιστικές αντιδράσεις.

Το πιο επικίνδυνο είναι πως με την επέκταση και αναβάθμιση του καρκίνου της βάσης της Σούδας και την άμεση εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια υπονομεύεται η Ειρήνη και η Φιλία με τους γύρω λαούς. Οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ- Αγγλία, το Ισραήλ και τα αντιδραστικά Αραβικά καθεστώτα είναι δικαιολογημένα λαομίσητα σ’ όλη τη γύρω περιοχή.

Κόντρα στις τυχοδιωκτικές επιλογές της ντόπιας πλουτοκρατίας, που επιδιώκει μπίζνες μπλέκοντας επικίνδυνα τη χώρα, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να ζούμε ειρηνικά στον τόπο μας έξω από τα πολεμικά σφαγεία των ιμπεριαλιστών.

Η μαζική κινητοποίηση είναι μια κρίσιμη αναγκαιότητα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία στον τόπο μας. Ιδού ένα πεδίο δόξης λαμπρό για πραγματική κοινή δράση χωρίς εκλογικές αγωνίες αλλά με πολύ σοβαρά επίδικα για το λαό και την Αριστερά, που υφίσταται σαν τέτοια κατά την άποψή μου μόνο όσο υπηρετεί αταλάντευτα και με όλες της τις δυνάμεις τις απαιτήσεις της ταξικής πάλης σ’ όλα τα μέτωπα που ανοίγονται.

Ο αγώνας ενάντια στις βάσεις και την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο είναι ένα κρίσιμο μέτωπο της πάλης του λαού μας.

Να σπάσουμε τις αλυσίδες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης

Να υπερασπιστούμε την Ειρήνη και τη Φιλία των λαών

Να παλέψουμε αποφασιστικά για τη μαζικοποίηση της διαδήλωσης της Πέμπτης 23 Νοέμβρη.

Ν. Κοκολαντωνάκης, στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com