Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

10 Νοε 2017

Τρίκαλα: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ανεπιθύμητες στην πόλη μας οι φασιστικές ιδέες και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής


Αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη η επίσκεψη στην πόλη μας του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» Μιχαλολιάκου.

Είναι γνωστή η εγκληματική της δράση, από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις επιθέσεις σε συνδικαλιστές μέχρι τα χτυπήματα σε αλλοδαπούς και μετανάστες. Γνωστή επίσης είναι η φασιστική και ρατσιστική της ρητορεία, με την οποία προσπαθεί να σταλάξει μίσος ενάντια σε μετανάστες, αλλοδαπούς, ανθρώπους με άλλες απόψεις, άτομα με αναπηρία και άλλες ομάδες ανθρώπων.

Οι υμνητές του Χίτλερ που έχουν ως σημαία τους την σβάστικα δεν θα μπορούσαν να βρουν βήμα στην χώρα μας αν δεν πατούσαν πάνω στην καπιταλιστική οικονομική κρίση και στην γενικευμένη επίθεση της τρόικας και των εξαρτημένων και υποταγμένων ελληνικών κυβερνήσεων σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Είναι φανερό ότι τα μορφώματα του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας αντιμετωπίστηκαν με ανοχή από τις κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια και επέβαλαν την ατζέντα τους στο στρατόπεδο των αστικών κομμάτων. Ενδεικτικές είναι οι απόψεις για «σοβαρή Χρυσή Αυγή» και το γεγονός ότι 4 χρόνια μετά δεν έχει ακόμη λήξει η δίκη για την δολοφονία του Φύσσα. Πολλές φορές μάλιστα οι χρυσαυγίτες υποστηρίζουν φανερά τα αφεντικά τους, όπως συμβαίνει στο Πέραμα, όπου δρουν εναντίον των λιμενεργατών και υπέρ των εφοπλιστών.

Όμως «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει»!

Ο λαός των Τρικάλων, εμπνεόμενος από την ιστορία και τους αγώνες του, από τους 5 ΕΠΟΝίτες που δεν δείλιασαν μπροστά στην κρεμάλα των ιδεολογικών προγόνων της «Χρυσής Αυγής», με μακρά παράδοση σε αγώνες και αλληλεγγύη πρέπει όχι μόνο να αποδοκιμάσει την επίσκεψη-πρόκληση του αρχηγού των νεοναζί, αλλά και να γυρίσει τις πλάτες του στα ιδεολογήματα του φασισμού, που μόνο κακό, μίσος και καταστροφές μπορούν να φέρουν.

Ειδικότερα εμείς, ως εκπαιδευτικοί, έχουμε χρέος να διδάσκουμε την ειρήνη, την αλληλεγγύη, την φιλία των λαών, αλλά και τι κακό έχουν φέρει και μπορούν να φέρουν στην ανθρωπότητα οι φασιστικές ιδέες που προπαγανδίζει η «Χρυσή Αυγή».

Έχουμε καθήκον να συμβάλλουμε στη ενίσχυση ενός μαζικού λαϊκού κινήματος που θα αμφισβητεί με αγώνες την κυρίαρχη πολιτική που μόνο δεινά και εξαθλίωση φέρνουν στο λαό μας .

Έχουμε καθήκον να βοηθήσουμε την νέα γενιά στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενός κόσμου στον οποίο δεν χωράει το δηλητήριο του φασισμού.

Πρέπει να ξεπεράσουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ που δεν συμφώνησε στο ψήφισμα καταδίκης της επίσκεψης Μιχαλολιάκου.

Πρέπει να δώσουμε το παρόν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Να μην περάσει ο φασισμός!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: