24 Νοε 2017

Ιράκ: Οι γάμοι κοριτσιών από 9 χρονών και οι μαχητές "μίας χρήσης"

"Την έντονη αγανάκτηση των επικριτών του έχει προκαλέσει ένα νομοσχέδιο το οποίο προτάθηκε από σιίτες βουλευτές στο Ιράκ και το οποίο προβλέπει τον γάμο κοριτσιών, ακόμη και πριν φτάσουν στην εφηβεία (9 χρονών). Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επικριτές του, ανοίγει ο δρόμος «για τον βιασμό παιδιών»."
Αυτά αναφέρει το δημοσίευμα του "Βήματος", επικαλούμενο διεθνείς αντιδράσεις από ξένες κυβερνήσεις και την την αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ (UNAMI).


Θέλουμε να υπενθυμίσουμε με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ότι ήτανε οι σιιτικές πολιτοφυλακές και ο στρατός της κυβέρνησης του Ιράκ που σύμφωνα με το "Βήμα" και τον διεθνή τύπο "απελευθέρωσαν" την Μοσούλη απο το Ισλαμικό Κράτος. Η "απελευθέρωση" αυτή, γιορτάστηκε από τα διεθνή μέσα ως χτύπημα εναντίων του φονταμενταλισμού, ως επικράτηση των μετριοπαθών μουσουλμανικών δυνάμεων. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η εκστρατεία αυτή έγινε με κάθε επισημότητα στα πλαίσια του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας", με επίβλεψη και καθοδήγηση του Αμερικάνικου στρατού, στήριξη των Ρώσων, των Ιρανών κτλ.

Αυτό το μεσαιωνικό φαινόμενο που γυρίζει το Ιράκ αιώνες πίσω, αποκαλύπτει την φύση των δυνάμων με τις οποίες συνεργάζεται στο έδαφος ο ιμπεριαλισμός και ποιοι πραγματικά εκκολάπτουν τον σκοταδισμό. Επίσης αποκαλύπτει την αναξιοπιστία όλων εκείνων των μέσων ενημέρωσης που θέλουν να εμφανίζουν το κράτος και την κυβέρνηση του Ιράκ ως κανονικά μορφώματα. Ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για έκτρωματα, αποτέλεσματα της Αμερικάνικης κατοχής, του ντόπιου δωσιλογιμού και των εμφύλιων σφαγών που προκάλεσαν. Εκτρώματα στο έδαφος ων οποίων αναπτύσσεται κάθε είδος κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Δεν μπορούμε, τέλος, να κρύψουμε ότι είμαστε δύσπιστοι για την σκοπιμότητα τέτοιων δημοσιευμάτων. Δεν πρόκειται για ευαισθησία που αφορά τα "ανθρώπινα διαιώματα", αλλά μάλλον πρόκειται για προϊόν πίεσης των Αμερικάνων για την αυξανόμενη ιρανική επιρροή στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του Ιράκ -όσο μπορείς να το αποκαλέσεις κοινοβούλιο. Ξαφνικά, οι σιίτες του Ιράκ από μαχητές ενάντια στον σκοταδισμό και την "τρομοκρατία" μετατράπηκαν σε φονταμενταλιστές που υπογράφουν μεσαιωνικά νομοσχέδια, για να ξαναγίνουν μαχητές της ελευθερίας όταν τα ξαναβρούνε με τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com