23 Νοε 2017

Χανιά: Για την κίνηση και την κοινοδρασιακή λογική... Όλοι σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στην Πλατεία της Αγοράς

Σε συνέντευξη τύπου και με κάθε ευκαιρία χωρίς την αγωνία όμως να προβάλλουμε τις ταμπέλες μας, οι συμμετέχοντες στο συντονισμό Κοινής Δράσης που υπογράφουν ως «συλλογικότητες, οργανώσεις, αγωνιστές ενάντια στις βάσεις», έχουν δημοσιοποιήσει πως στον συντονισμό συμμετέχουν το ΚΚΕ(μ-λ), η ΛΑΕ, το ΝΑΡ και μια σειρά συλλογικότητες και συνδικαλιστικά σχήματα όπως η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η Ενωτική Πρωτοβουλία Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές.

Ο συντονισμός είναι ανοιχτός και ήδη έχει παράξει σημαντικό έργο, λειτουργώντας όχι χωρίς προβλήματα, με όρους Κοινής Δράσης. Κάθε άλλο παρά κρύψαμε τα φυσικά και τα πολιτικά μας πρόσωπα. Τα υπονοούμενα περί ταμπέλες που συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για γέλια αν δει κάποιος απλά και μόνο το σαφές αντικυβερνητικό πλαίσιο….

Το κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο ξεκινάει: «κυβέρνηση, νομάρχες, δήμαρχοι υπηρετούν τους φονιάδες των λαών» και καταδείχνει πως η αστική τάξη, η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό είναι εχθροί της λαϊκής πάλης που πρέπει ν’ αναπτυχθεί ενάντια στις βάσεις, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Πόσοι και ποιοι αλήθεια μιλάνε με περισσότερη ταξική σαφήνεια; Δεν επιτρέπονται σε κανέναν σ’ αυτή την πόλη τέτοιες κουτοπονηριές και τάχα μπερδέματα. Πολύ περισσότερο σε υποτιθέμενους αγωνιστές του αριστερού κινήματος.

Αντικειμενικά όμως θα παρατηρήσουμε πως η αφασία απέναντι στην ανάγκη μαζικής λαϊκής κινητοποίησης δε δικαιολογείται στο όνομα της τάχα επαναστατικής καθαρότητας. Αντίθετα από τα πρώτα κιόλας βήματα Κοινής Δράσης στην πόλη μας με στόχο τη μαζική αντιβασική κινητοποίηση αποκαλύπτεται πως οι απόντες απ’ αυτή, στην καλύτερη περίπτωση ζουν στον κόσμο τους, μακριά και έξω από τις απαιτήσεις της ταξικής πάλης.

Απ’ το σημερινό συλλαλητήριο είναι ευκαιρία να μη λείψει κανείς και να γίνει άλλο ένα σημαντικό βήμα στην Κοινή Δράση ενάντια στον καρκίνο του τόπου μας. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

*Υστερόγραφο
Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Ειρήνης ότι θα συμμετέχουν τελικά στο σημερινό συλλαλητήριο. Πολύ θετικό. Η κίνηση με την αντίληψη της Κοινής Δράσης σ’ αυτά τα σοβαρά για τη ζωή της νεολαίας και του λαού ζητήματα, έχει δυναμική πολύ μεγαλύτερη και απ’ αυτή που είδαμε τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας. Αν το ΚΚΕ καλούσε έστω δύο - τρεις μέρες νωρίτερα πιθανότατα το κλίμα θα ήταν πολύ καλύτερο. Όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το κρίσιμο ωστόσο ζήτημα στην πόλη μας και σ’ όλη τη χώρα είναι να βρουν και άλλοι άνθρωποι το κουράγιο, να κινηθούν με όρους κινήματος, δηλαδή με πνεύμα Κοινής Δράσης και Αντίστασης στην επίθεση κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών. Η εμπειρία στα Χανιά τον τελευταίο καιρό ήταν σημαντική και σίγουρα θα ξαναεπανέλθουμε.

Για την ώρα όλοι απόψε στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς.

Δ.Ζ.

http://protovouliantistasis.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

 1. Κάποιοι δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί…

  Ότι η Επιτροπή Ειρήνης τελικά κάλεσε στο σημερινό αντιβασικό συλλαλητήριο έστω και κατόπιν εορτής είναι θετικό. Η συμμετοχή των δυνάμεων του ΚΚΕ όμως στη σημερινή συγκέντρωση θα είναι πραγματική ή για τη φωτογραφία? Η ΚΝΕ την ίδια μέρα ψηφίζει λευκό στη συμμετοχή του συλλόγου φοιτητών ΗΜΜΥ στην ίδια συγκέντρωση! Πάλι καλά που δε καταψήφισε ή δε μίλησε για προβοκάτορες… Πρέπει μάλλον οι νατοϊκοί να δείρουν φοιτητή του ΗΜΜΥ για να υπερψηφίσει…. Οι φοιτητές δε πρέπει κατέβουν στη διαδήλωση; Καλές οι ερωτήσεις στη βουλή και οι καταγγελίες αλλά την ώρα που περνάν τα F-16 της άσκησης πάνω από τα κεφάλια των φοιτητών γίνεται η ΚΝΕ ψηφίζει λευκό και να σφυρίζει αδιάφορα; Και μετά με θράσος και ύφος χιλίων καρδιναλίων να το παίζει και πρωτοπόρια του κινήματος!

  Το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στις βάσεις είναι πολύ σοβαρό για να χωρέσει στους ταχτικισμούς του ρεφορμιστικού ΚΚΕ. Μια δύναμης που φοβάται τόσο πολύ τις πραγματικές κινητοποιήσεις (γιατί στις εικονικές παραδίδει μαθήματα…) που πριν καλά καλά καλέσει στο σημερινό συλλαλητήριο το υπονομεύει στον ίδιο της τον κόσμο. Όλοι σήμερα 6μμ στη πλατεία αγοράς!

  Ν. μέλος Πρωτοβουλίας Αντίστασης

  https://protovouliantistasis.blogspot.gr/2017/11/blog-post_62.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com