Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

28 Νοε 2017

Χανιά: Κάλεσμα για μαζική παρουσία στο δικαστήριο για τον Παντελή Σαπουνάκη σήμερα στις 11:00 π.μ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Έχει αξία η συμπαράσταση και στα δικαστήρια στον Π. Σαπουνάκη από κάθε Χανιώτη, σήμερα Τρίτη 28 Νοέμβρη στις 11 το πρωί.
Όμως ακόμη περισσότερο η οργή μας για το δολοφονικό χτύπημα από τους νατοϊκούς ράμπο είναι ανάγκη να μετουσιωθεί σε δράση για τη συγκρότηση μαζικού αντιβασικού κινήματος για την υπεράσπιση της υγείας, της αξιοπρέπειάς μας, της ίδιας της ζωής μας και της Ειρήνης στον τόπο μας.
ΧΑΝΙΑ 27-11-2017


Σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη για τον ξυλοδαρμό του 37χρονου Χανιώτη Παντελή Σαπουνάκη. Οι Βρετανοί θύτες έχουν διαφύγει από τη χώρα, όμως το θύμα επιζητεί τη δικαίωση και την καταδίκη τους.

4 βρετανοί στρατιώτες εμφανώς μεθυσμένοι πλησίασαν τον Παντελή Σαπουνάκη επειδή κάποιος ή κάποιοι τους έκλεψαν ένα κινητό. Άρχισαν να φωνάζουν ενώ δύο εξ αυτών άρχισαν να τον γρονθοκοπούν στο πρόσωπο και στο σώμα.

Ο 37χρονος Χανιώτης σώθηκε μετά από παρέμβαση περαστικών που έσπευσαν να τον βοηθήσουν ενώ ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.

Την ίδια στιγμή, οι δράστες της επίθεσης έφυγαν από το σημείο.

Οι Άγγλοι συμμετείχαν στην πολυεθνική αεροναυτική άσκηση Νηρίις που πραγματοποιείται στις βάσεις στη Σούδα και στο Ακρωτήρι.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, στο θύμα του ξυλοδαρμού ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις ώστε να μην προχωρήσει σε μήνυση ενώ υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοέμβρη, το δικαστήριο έδωσε αναβολή με αποτέλεσμα οι θύτες της επίθεσης να διαφύγουν της χώρας.

H ιατροδικαστική έκθεση τελικώς δόθηκε μετά το δικαστήριο όμως δεν έχει δοθεί ακόμη το βίντεο που έχει καταγράψει κάμερα από το περιστατικό.

πηγές: http://protovouliantistasis.blogspot.gr/, http://agonaskritis.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο Βρετανοί ναύτες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών,με διετή αναστολή.