28 Νοε 2017

Χανιά: Κάλεσμα για μαζική παρουσία στο δικαστήριο για τον Παντελή Σαπουνάκη σήμερα στις 11:00 π.μ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Έχει αξία η συμπαράσταση και στα δικαστήρια στον Π. Σαπουνάκη από κάθε Χανιώτη, σήμερα Τρίτη 28 Νοέμβρη στις 11 το πρωί.
Όμως ακόμη περισσότερο η οργή μας για το δολοφονικό χτύπημα από τους νατοϊκούς ράμπο είναι ανάγκη να μετουσιωθεί σε δράση για τη συγκρότηση μαζικού αντιβασικού κινήματος για την υπεράσπιση της υγείας, της αξιοπρέπειάς μας, της ίδιας της ζωής μας και της Ειρήνης στον τόπο μας.
ΧΑΝΙΑ 27-11-2017


Σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη για τον ξυλοδαρμό του 37χρονου Χανιώτη Παντελή Σαπουνάκη. Οι Βρετανοί θύτες έχουν διαφύγει από τη χώρα, όμως το θύμα επιζητεί τη δικαίωση και την καταδίκη τους.

4 βρετανοί στρατιώτες εμφανώς μεθυσμένοι πλησίασαν τον Παντελή Σαπουνάκη επειδή κάποιος ή κάποιοι τους έκλεψαν ένα κινητό. Άρχισαν να φωνάζουν ενώ δύο εξ αυτών άρχισαν να τον γρονθοκοπούν στο πρόσωπο και στο σώμα.

Ο 37χρονος Χανιώτης σώθηκε μετά από παρέμβαση περαστικών που έσπευσαν να τον βοηθήσουν ενώ ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.

Την ίδια στιγμή, οι δράστες της επίθεσης έφυγαν από το σημείο.

Οι Άγγλοι συμμετείχαν στην πολυεθνική αεροναυτική άσκηση Νηρίις που πραγματοποιείται στις βάσεις στη Σούδα και στο Ακρωτήρι.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, στο θύμα του ξυλοδαρμού ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις ώστε να μην προχωρήσει σε μήνυση ενώ υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοέμβρη, το δικαστήριο έδωσε αναβολή με αποτέλεσμα οι θύτες της επίθεσης να διαφύγουν της χώρας.

H ιατροδικαστική έκθεση τελικώς δόθηκε μετά το δικαστήριο όμως δεν έχει δοθεί ακόμη το βίντεο που έχει καταγράψει κάμερα από το περιστατικό.

πηγές: http://protovouliantistasis.blogspot.gr/, http://agonaskritis.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30/11/17, 7:41 μ.μ.

    Οι δύο Βρετανοί ναύτες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών,με διετή αναστολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com