21 Νοε 2017

Εκδήλωση για την 100η επέτειο της Οκτωβριανής στην Κωνσταντινούπολη

Την Κυριακή 19 Νοέμβρη στο ξενοδοχείο Χιλ στο Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την 100η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης από την PARTIZAN, με θέμα «Η κληρονομιά των σοσιαλιστικών εμπειριών του 20ου αιώνα, με αφορμή την 100η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης».

Ομιλητές στην εκδήλωση:

Ο συγγραφέας Metin Kayaoğlu που ανέλυσε τα αίτια της ήττας των επαναστατικών και σοσιαλιστικών εμπειριών στον 20ο αιώνα, από την Παρισινή Κομμούνα μέχρι την Επανάσταση στην Κίνα.

Ο αρθρογράφος συγγραφέας της εφημερίδας Atılım, Olcay Çelik μίλησε με θέμα «Η υπαρκτή κρίση του καπιταλισμού και οι κύριες γραμμές της σημερινής επαναστατικής στρατηγικής».

Ο εκπρόσωπος της PARTIZAN με θέμα «Η κληρονομιά των σοσιαλιστικών εμπειριών του 20ου αιώνα, με αφορμή τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης».

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τούρκων εργατών και Νεολαίας στην Αυστρία παρουσίασε τα ζητήματα και τις συνθήκες του αγώνα των μεταναστών στην Ευρώπη, το φαινόμενο των προσφύγων και της προσφυγιάς από την άποψη του προλεταριακού διεθνισμού.

Η εκδήλωση ήταν μαζική και ολοκληρώθηκε με μια πλούσια συζήτηση μετά τις εισηγήσεις και προβολή βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com