Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.

21 Νοε 2017

Εκδήλωση για την 100η επέτειο της Οκτωβριανής στην Κωνσταντινούπολη

Την Κυριακή 19 Νοέμβρη στο ξενοδοχείο Χιλ στο Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την 100η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης από την PARTIZAN, με θέμα «Η κληρονομιά των σοσιαλιστικών εμπειριών του 20ου αιώνα, με αφορμή την 100η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης».

Ομιλητές στην εκδήλωση:

Ο συγγραφέας Metin Kayaoğlu που ανέλυσε τα αίτια της ήττας των επαναστατικών και σοσιαλιστικών εμπειριών στον 20ο αιώνα, από την Παρισινή Κομμούνα μέχρι την Επανάσταση στην Κίνα.

Ο αρθρογράφος συγγραφέας της εφημερίδας Atılım, Olcay Çelik μίλησε με θέμα «Η υπαρκτή κρίση του καπιταλισμού και οι κύριες γραμμές της σημερινής επαναστατικής στρατηγικής».

Ο εκπρόσωπος της PARTIZAN με θέμα «Η κληρονομιά των σοσιαλιστικών εμπειριών του 20ου αιώνα, με αφορμή τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης».

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τούρκων εργατών και Νεολαίας στην Αυστρία παρουσίασε τα ζητήματα και τις συνθήκες του αγώνα των μεταναστών στην Ευρώπη, το φαινόμενο των προσφύγων και της προσφυγιάς από την άποψη του προλεταριακού διεθνισμού.

Η εκδήλωση ήταν μαζική και ολοκληρώθηκε με μια πλούσια συζήτηση μετά τις εισηγήσεις και προβολή βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: