18 Οκτ 2017

Συμφωνία για τα F-16: Το ΝΑΤΟ μας προστατεύει από το… ΝΑΤΟ!

Ανακοινώθηκε αίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για την αναβάθμιση του στόλου των F-16 με επίσημο έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας. Να σημειωθεί ότι η συμφωνία θα μεγαλώσει κατά πρώτες εκτιμήσεις το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 2,4 δις δολάρια.

Είναι γνωστό το θα απαντήσουν οι ντόπιοι υμνητές της εξάρτησης: «Η συμφωνία αυτή μας προστατεύει από την Τουρκία. Αναγκαζόμαστε να προσχωρήσουμε στην αναβάθμιση για να έχουμε ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και να προστατεύσουμε τα σύνορα μας. Πρέπει να κόψετε το μισθό σας για να τα αγοράσουμε.»

Αφότου όμως παραθέτει διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες για τον εκσυγχρονισμό του στόλου, το έγγραφό του αμερικάνικου υπουργείου καταλήγει: «Η αναβάθμιση των αεροσκαφών […] Θα βοηθήσει επίσης την Ελλάδα να διατηρήσει τις επιχειρησιακές δυνατότητές της στο μέλλον, μειώνοντας έτσι την απειλή που δημιουργούν οι εχθροί της συμμαχίας στις ΗΠΑ και στο NATO. [..] . Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει αυτή την ικανότητα ως αποτρεπτικό παράγοντα για τις περιφερειακές απειλές, θα ενισχύσει την εθνική της άμυνα και θα εκτελέσει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις" συμπληρώνουν οι Αμερικανοί. Η κίνηση αυτή δεν ανατρέπει τις στρατιωτικές ισορροπίες στην περιοχή

Από ο, τι βλέπουμε λοιπόν, οι σύμμαχοι και προστάτες μας που μας πουλάνε όλα αυτά τα όπλα για το καλό μας, επειδή κινδυνεύουμε από την Τουρκία, δεν θεωρούν την Τουρκία κίνδυνο, αλλά εξωτερικές ή περιφερειακές απειλές.

Γεγονός φυσικό, γιατί τότε προκύπτει το εύλογο ερώτημα: σε ποιες ισορροπίες δυνάμεων στην περιοχή αναφέρεται; Ποιος καθορίζει αυτές ή ισορροπίες; Και, εν τέλει, που βρήκε η Τουρκία όλο αυτό το υπερσύγχρονο οπλοστάσιο της και μας απειλεί, ποιος την κατέστησε ικανή να μας απειλεί; Αυτοί που εξοπλίζουν την Τουρκία που αποτελεί "αιώνιο εχθρό μας", είναι κι αυτό εχθροί μας; Ποιον συμφέρει η διαιώνιση του μίσους ανάμεσα στους λαούς εκατέρωθεν του Αιγαίου;

Και ποιος τελικά συνιστά την μεγαλύτερη απειλή για τους λαούς της περιοχής.Δεν υπάρχουν σχόλια: