24 Οκτ 2017

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β.Λ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ Μ. - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ


Η δεύτερη κατά σειρά απόρριψη από το πενταμελές εφετείο αναστολών της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας και του Περικλή και η συνέχιση της φυλάκισής τους, προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο, σε όλο τον λαό και τη νεολαία. Αποτελεί πρόκληση τεραστίων διαστάσεων και επίδειξη ισχύος από την πλευρά ενός ολόκληρου συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη δυνατότητά του να τσαλαπατάει και να καταδικάζει σε ομηρία ανθρώπους, ακόμα και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Φαίνεται πως η δικαστική σκευωρία τρομοκράτησης, που οδήγησε στον αρχικό εγκλεισμό των δύο νέων ανθρώπων, συνεχίζει να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αποκαλύπτεται, για άλλη μια φορά, το πραγματικό πρόσωπο της «ουδέτερης» αστικής δικαιοσύνης, η οποία την ίδια στιγμή που καταδικάζει την Ηριάννα και τον Περικλή, αφήνει ελεύθερους να αλωνίζουν φασίστες σαν τον δολοφόνο Ρουπακιά και κάθε λογής εκπροσώπους του σάπιου συστήματος που είναι ταγμένη να υπηρετεί. Ποινικοποιώντας, εν προκειμένω, μέχρι και τις κοινωνικές σχέσεις, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και τις ανθρώπινες επαφές, με τη χρησιμοποίηση της κακόφημης και διάτρητης μεθόδου «ταυτοποίησης DNA». Το δικαστικό σώμα για άλλη μια φορά αποδεικνύεται συστατικό στοιχείο του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού.

Η πολιτική στόχευση της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι σαφής: θέλουν να σπείρουν τον φόβο, να αναβαθμίσουν και να διευρύνουν τις διαθέσιμες μεθόδους στοχοποίησης και τρομοκράτησης οποιουδήποτε αντιστέκεται και αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική. Η σκευωρία αυτή, όχι μόνο δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, αλλά αποτελεί ποιοτική τομή στο πλαίσιο του δόγματος του «νόμου και της τάξης», της πολιτικής της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, που είναι απαραίτητο συμπλήρωμα για την απρόσκοπτη προώθηση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Οι δίκες και καταδίκες αγωνιστών, η άγρια καταστολή στις διαδηλώσεις, οι απεργίες που κηρύσσονται «παράνομες και καταχρηστικές», οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής, οι μηνύσεις σε φοιτητές της Ξάνθης για την πολιτική τους δράση, οι φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες, η δίκη των κομμουνιστών της ΑΤΙΚ στο Μόναχο, είναι μερικές μόνο από τις χαρακτηριστικές εκφράσεις αυτής της πολιτικής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας τα χνάρια των προκατόχων της, έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και είναι απόλυτα συνυπεύθυνη για την εξέλιξη της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή. Οι υποκριτικές δηλώσεις και τα κροκοδείλια δάκρυά της δεν πείθουν κανένα. Μάλιστα, όχι μόνο διατηρεί το υπάρχον αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο ενάντια στις ελευθερίες λαού και νεολαίας, αλλά προετοιμάζεται και να το διευρύνει, έχοντας στα σκαριά τον νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης με τους «θεσμούς».

Η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή είναι υπόθεση όλων μας! Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος αλληλεγγύης, που θα απαιτήσει να αθωωθούν οριστικά και αμετάκλητα και να πέσει στο κενό η κρατική σκευωρία. Καλούμε τον λαό και τη νεολαία να μπουν στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Επιδιώκουμε τη συνάντηση με πρωτοβουλίες, συλλογικότητες και όλο το κίνημα συμπαράστασης που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα. Η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει, κόντρα στο μέλλον καταπίεσης και ανελευθερίας που της επιφυλάσσει το σύστημα!
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β.Λ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ Μ.
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
Καλούμε όλο τον λαό και τη νεολαία, κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο, σε διαδήλωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την Τρίτη 24/10, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18.30.

Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ - επιτροπή νεολαίας, ΑΡΑΝ-τομέας νεολαίας, ΑΡΑΣ-τομέας νεολαίας, Αριστερό Ρεύμα Νεολαίας, ΑΡΙΣ-τομέας νεολαίας, ΑΡΚ, ΔΕΑ, Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, νεολαίοι ΚΚΕ(μ-λ), νέοι-ες ΛΑΕ, νΚΑ, ΟΕΝ-νεολαία του ΕΕΚ, νεολαία ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Παρέμβαση, ΣΕΚ

9 σχόλια:

Babis Kapetanakis είπε...

Οι νεολαιοι του ΜΛ ΚΚΕ?
Μπαμπης

Ανώνυμος είπε...

Η καταγγελία της άδικης ενοχοποίησης και φυλάκισης των δύο νέων, η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και το δυνάμωμα του κινήματος αλληλεγγύης πρέπει να γίνει υπόθεση του μαζικού κινήματος της νεολαίας, των σχολείων, των φοιτητικών συλλόγων, των σωματείων.

http://poreia.net/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%AE

Μέχρι να γίνει αυτό τότε και οι πολιτικές οργανώσεις θα μπορούν να ακολουθήσουν. Αυτή είναι η γνήσια μαρξιστικολενινιστική άποψη για τα σωματεία και τις οργανώσεις. Τα πρώτα τραβάνε μπροστά και οι τελευταίες απλά ακολουθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ρύπανση και η κινητοποίηση των καμιά 30αρια σωματείων. Μόνο εκπαιδευτικών βεβαίως βεβαίως! Με τα εκπληκτικά αποτελέσματα. Δικαιώθηκε η γραμμή ΝΑΡ και υπολοίπων.

Έπειτα τη κοινή δράση με τους ρεφορμιστές δε τη θέλουμε σε επίπεδο πολιτικών οργανώσεων. Τη θέλουμε μόνο στο επίπεδο του μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος. Εκεί που εμπεδώνεται η ταξική συνείδηση, εκεί μπορούμε να συνεργαζόμαστε με κάθε καρυδιάς καρύδι ...αντιρεφορμιστικά!

Συναγωνιστής

Ανώνυμος είπε...

Ο ''Συναγωνιστης'' υποστηριχτης της ΠΟΡΕΙΑΣ με μπερδεβει λιγο χωρις να ισχυριζομαι οτι δεν λεει σοβαρα πραγματα. ''Την κοινη δραση με τους ρεφορμιστες δε την θελουμε σε επιπεδο πολ. οργανωσεων'' ομως στην κοινιτοποιηση που εγινε στις 17 Οκτ. απο φοιτιτικους συλλογους στο υπ Δικαιοσυνης για την ''υποθεση της Ηριαννας'' δεν συμετηχαν. Θα μας μας πουν οτι κυριαρχουσαν τα ΕΕΑΚ η η ΚΝΕ και κατι δεν εκαναν σωστα-πιθανα σωστο-και ετσι θα παραμενουν στο ΣΗΜΑ που το γεμιζουν οταν καλουν καποιον ''ακραιο''υποστηριχτη της ΕΣΣΔ οπως ο Π. Παυλιδης και μισοαδειο οταν μιλουν οι δικοι τους

ΑΛΕΠΟΥ είπε...

Η μη υπογραφή του κειμένου (που πολιτικά είναι αρκετά καλό) εκ μέρους των συντρόφων του Μ-Λ ΚΚΕ δεν είναι κατά την γνώμη μας καθόλου προωθητική για τους συλλόγους και το μαζικό κίνημα, την στιγμή μάλιστα που η πρωτοβουλία και κοινή σύσκεψη κατέληξαν σε μια αναγκαία κινητοποίηση η οποία δίνει την ευκαιρία στον δημοκρατικό κόσμο να εκφραστεί. Η κινητοποίηση αυτή, αν στηριχθεί, μπορεί να δράσει προωθητικά για τους συλλόγους και το μαζικό κίνημα.

Από κει και ύστερα δεν μας εξέφραζε ποτέ μια λογική "όλα στο μπλέντερ" γιατί με τα καρύδια και διάφορους ομιλητές και εμείς μια χαρά συνεργαζόμαστε στο επίπεδο της κοινής δράσης, της ενότητας και πάλης των απόψεων κτλ, οπότε κάπου εκεί ως συνήθως χάνεται η ουσία του ζητήματος (που είναι πάντα συγκεκριμένη) και ο καθείς μπορεί να υπεκφεύγει, διαφύγει και να κάνει το κομμάτι του αφορολόγητα.

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος Συναγωνιστής μάλλον ανακάλυψε μια νέα προσέγγιση της «μαρξιστικολενινιστικής άποψης» με μπόλικες αναρχοσυνδικαλιστικές αποχρώσεις: Τι μαθαίνει κανείς! Τα σωματεία και το μαζικό κίνημα… καθοδηγούν τα κόμματα και τις οργανώσεις! «Τα πρώτα τραβάνε μπροστά και οι τελευταίες απλά ακολουθούν»!!! Και να ήταν το «μαζικό κίνημα και τα σωματεία» σήμερα οι μπροστάρηδες του αγώνα και στα «χαρακτηριστικά παραδείγματα» που παραθέτει πάει στο διάολο. Στην κινητοποίηση π.χ. των καμιά 30αρια σωματείων για τη ρύπανση δεν ήταν καν –πόσο μάλλον μόνο- εκπαιδευτικοί, όπως το σχεδίασαν οι προπαγανδιστές των «καθαρά –εκπαιδευτικών ή μη- σωματείων». Αν τώρα κάποιοι κυκλοφορούν άλλοτε με το κοστούμι του «σωματείου» και άλλοτε με το κοστούμι της οργάνωσης αυτό δεν λύνει ούτε το πρόβλημα των σωματείων ούτε των οργανώσεων. Λίγο περισσότερος προβληματισμός και παρατηρητικότητα για το τι συμβαίνει και –παρακαλώ!- λιγότερες «μαρξιστολενινιστικές» κορώνες.

Ενας καλοπροαίρετος σύντροφος

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς δεν ήταν αρκούντως κατανοητή η εκ μέρους μου ειρωνική διάθεση!

Συναγωνιστής

ΑΛΕΠΟΥ είπε...

Δεν το πιάσανε

Ανώνυμος είπε...

Ε, ήταν μάλλον άπιαστη η… διάθεση σου Συναγωνιστή. Ιδιαίτερα όταν κυκλοφορούν με κάθε σοβαρότητα ακριβώς τέτοιες «ιπτάμενες» απόψεις. Τις βλέπω να πετάνε από δω και από κει… πώς να τις πιάσες όλες;

Ενας καλοπροαίρετος σύντροφος

Ανώνυμος είπε...

Το Μ— Λ ΚΚΕ θελει, αλλα εμποδιζεται απο ιδεολογικοπολιτικη "καθαροτητα ", να δρασει αντιφασιστικα!
Οπως φαινεται και απο το διαλογο στα πλαισια της ΛΑ— ΑΑΣ, οι αλλες αριστερες δυναμεις πολιτικα βρισκονται στον "αντιποδα ". Αρα βγαινει το διαλεκτικοτατο συμπερασμα ,οτι η κοινη δραση μαζι τους ειναι "πολιτικη συνεργασια ". Πραγμα ατοπον. Τα αντιθετα, ως γνωστον ,αλληλοαποκλειονται! (Αν ζουσε ο Μαο σιγουρα θα αυτοκτονουσε!)

Αλλα και για ενα ακομα λογο θεωρουν οτι δεν επρεπε να συμετεχουν. Διοτι, οτι δεν γινεται μεσα απο τα συνδικατα, αντιστρατευεται τα συνδικατα! . Συμπερασμα: περιμενουμε να αποφασισει η ΟΛΜΕ. Αν δεν αποφασισει δεν πειραζει. Εμεις καναμε το καθηκον μας και ειμαστε συνεπεις ιδεολογικα!
Τωρα αν καποιος νομιζει οτι δεν καναν τιποτα, και μαλιστα, οχι απο αδυναμια, αλλα γιατι σκεφτονται δογματικα, δικαιωμα του.
ΚΝ