20 Σεπ 2017

Ηράκλειο: Παρέμβαση Ταξικής Πορείας & Αγωνιστικών Κινήσεων εκπ/κών

Τις μέρες αυτές στο Ηράκλειο (20/9 - 21/09) γίνεται η περιφερόμενη ανά την Ελλάδα φιέστα της κυβέρνησης για την "ανάπτυξη" στην περιφέρεια. Την Τετάρτη στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου γινόταν ημερίδες με συμμετοχή πολλών πρωτοκλασάτων υπουργών (Δραγασάκης, Γαβρόγλου, Αχτσιόγλου, Πολλάκης κλπ) ενώ την Πέμπτη θα κλείσουν οι εργασίες με ομιλία του Τσίπρα. Σκοπός όλων αυτών να κυματίζουν τη σημαία της ανάπτυξης, της αλλαγής σελίδας για τον τόπο για την ελπίδα (που είναι κρυμμένη σε κάποια γωνιά αλλά να 'την πετιέται).

Έξω από το πολιτιστικό κέντρο συγκεντρώθηκαν παρατάξεις, φορείς για να απαντήσουν σ' αυτή την παράσταση. Να καταγγείλουν την ματωμένη τους "ανάπτυξη" από τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, την ¨ανάπτυξη" της φτώχειας, ανεργίας, εξαθλίωσης. Την "ανάπτυξη" του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, της μείωσης μισθών και συντάξεων. Την "ανάπτυξη" της ξενόδουλης πολιτικής τους στους ξένους προστάτες τους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται και αυτή μόνο με την οργανωμένη πάλη του ο λαός μπορεί να ανατρέψει. Να σταθεί στις δικές του δυνάμεις, να αναπτύξει την πάλη του στους χώρους δουλειάς ενάντια σε λογικές ανάθεσης και σε αυταπάτες ότι κάποιος άλλος θα τα κάνει για εμάς χωρίς εμάς.

Η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπ/κών συμμετείχαν στην συγκέντρωση με πανό, μοίρασμα προκήρυξης και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιδραστική - αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Δυστυχώς όμως η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρή γεγονός που βάζει την αριστερά μπροστά σε καθήκοντα και ευθύνες. Την Πέμπτη στις 6:00 μ.μ. η ΛΑ -ΑΑΣ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Καπετανάκειο για να συμμετέχει στην πορεία μαζί με άλλες οργανώσεις και φορείς την ώρα της ομιλίας του Τσίπρα στο θέατρο Αστόρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: