4 Αυγ 2017

Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου! Να υπερασπιστούμε τα φοιτητικά μας δικαιώματα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ακολουθώντας την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ψήφισης νομοσχεδίων στα μέσα του καλοκαιριού, κατέθεσε και υπερψήφισε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ψηφίζοντας το ν/σ τον καλοκαιρινό μήνα Αύγουστο ευελπιστεί ότι θα προλάβει και θα αποτρέψει τις φοιτητικές αντιδράσεις, όπως ευελπιστούσε και η αντίστοιχη κυβέρνηση όταν τον ίδιο μήνα ψήφιζε το 2011 τον ν. Διαμαντοπούλου, αλλά οι σύλλογοι και οι φοιτητές την διέψευσαν.

Όποιο «αριστερό» προσωπείο κι αν προσπαθούν να φορέσουν στο συγκεκριμένο νόμο, όποια επίκληση στο φοιτητικό κίνημα κι αν γίνεται, η αλήθεια δεν κρύβεται. Με τον αντιδραστικό αυτόν νόμο, κυβέρνηση και υπουργείο επιδιώκουν την παραπέρα υλοποίηση του ν. Διαμαντοπούλου- Αρβανιτοπούλου, τη συνέχιση της επίθεση σε όποιο φοιτητικό δικαίωμα έχει απομείνει και την διαμόρφωση των δικών τους ιδιαίτερων σχέσεων- ερεισμάτων στα πλαίσια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η καταψήφισή του από μεριάς της δεξιάς αντιπολίτευσης (ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ κτλ) και «τα πολλά νεύρα» των βουλευτών της καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Αφορούν είτε προτάσεις για αντιδραστικότερες διατάξεις είτε την υπηρέτηση ιδιαίτερων συμφερόντων μερίδας του καθηγητικού κατεστημένου. Η επαναφορά της συνδιοίκησης και η φρασεολογία του «δημοκρατικού» πανεπιστημίου αποτελούν μπανανόφλουδες, που στοχεύουν στην ενσωμάτωση του φοιτητικού κινήματος. Τέλος, συνεχίζοντας στην ίδια ρότα με τους προηγούμενους νόμους επισφραγίζει την κατάργηση του Ασύλου, κατοχυρώνοντας το ως «ακαδημαϊκό» και δίνοντας πλήρες νομικό πεδίο δράσης στην αστυνομική καταστολή και τις διώξεις.

Να τους διαψεύσουμε για άλλη μία φορά, ξαναζωντανεύοντας τις συλλογικές μας διαδικασίες. Να μην συμμορφωθούμε με τις επιδιώξεις τους και το μέλλον που μας ετοιμάζουν! Να παλέψουμε να πέσει ο Νόμος Γαβρόλγου. Η νεολαία παλεύει για τη ζωή της στους αγώνες και όχι σε «καρέκλες» στις συγκλήτους. Αυτοί θέλουν να μας πετάξουν έξω από τις σχολές, στην ανεργία, μας θέλουν σκυφτούς και υποταγμένους. Εμείς, οι φοιτητές, θα παλέψουμε για το διακαίωμα μας στις Σπουδές- Δουλειά- Ελευθερίες!
  • Κάτω ο Νόμος Γαβρόγλου
  • Κάτω ο Νόμος Διαμαντοπούλου- Αρβανιτοπούλου
  • Πάλη ενάντια στους ταξικούς φραγμούς
  • Αγώνας για Σπουδές- Δουλειά- Ελευθερίες
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: