2 Αυγ 2017

Επίσκεψη στην Ακροναυπλία και γλέντι Ελλήνων και Τούρκων αγωνιστών (βίντεο)

Όπως γράψαμε και σε άλλες αναρτήσεις μας φέτος έτυχε να συμπέσουν, σε χρόνο και τόπο, το κάμπινγκ των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης με αυτό των Τούρκων αγωνιστών της Partizan, που ήρθαν για διακοπές απ' όλη την Ευρώπη.

Φυσικά δε θα χανόταν η ευκαιρία να γίνουν αρκετές εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκδρομές, ποδόσφαιρο αλλά και γλέντια από κοινού.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το βίντεο από την επίσκεψη στο τόπο εξορίας των κομμουνιστών, την Ακροναυπλία, αλλά και από το κοινό γλέντι που έγινε μετά από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των νεολαίων για το ευρωπαϊκό νεολαιίστικο κίνημα (γι' αυτή τη συζήτηση θα έχουμε ανάρτηση χωριστή τις επόμενες μέρες).
Το γλέντι δεν ήταν απλά ...ένα γλέντι για να περάσουμε καλά! Είχε πολλές στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης, μας ξεσήκωσαν οι χοροί και τα τραγούδια των Τούρκων συντρόφων και στα ενδιάμεσο των τραγουδιών και των χορευτικών φωνάζαμε συνθήματα αλληλεγγύης και φιλίας των λαών. Τα ελληνικά αντάρτικα στο τέλος του βίντεο ακούγονται από το μουσικό σχήμα των συναγωνιστών της Βίδα. Μπορεί η εικόνα να μην είναι η καλύτερη αλλά νομίζουμε ότι αξίζει να τα δείτε και κυρίως να τα ακούσετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com