...................

1 Αυγ 2017

1982 Συνδιάσκεψη Ανασυγκρότησης του ΚΚΕ(μ-λ), μια αναγκαία διευκρίνηση

Από Β. Σαμαρά

Προφανώς πρόκειται για λάθος, που κατά το μάλλον οφείλεται στο ότι οι νεώτεροι σ. δεν γνωρίζουν επακριβώς ορισμένα παλιότερα δεδομένα. Ωστόσο επειδή το λάθος βλέπω να επαναλαμβάνεται θεωρώ αναγκαία την διευκρίνηση.

Αναφέρομαι στο ότι σε ορισμένες τοποθετήσεις γίνεται λόγος για τα ''τέσσερα'' μέλη της Κ.Ε. του ''παλιού'' ΚΚΕ(μ-λ) που πήραν την πρωτοβουλία για την Συνδιάσκεψη Ανασυγκρότησης το 1982. Μόνο που τα μέλη αυτά δεν ήταν τέσσερα αλλά πέντε.

Β. Σαμαράς, Σ. Αγκούτογλου, Η. Καμαρέτσος, Γ. Κωνσταντόπουλος αλλά και Αγκόπ Κασπαριάν. Ειναι βεβαίως γεγονός ότι ο σ. Α.Κ. μετά από μερικά χρόνια αδρανοποιήθηκε και σταδιακά απομακρύνθηκε από την οργάνωση. Αυτό ωστόσο δεν διαγράφει την προσφορά του στην ανάπτυξη της οργάνωσης της Θεσ\νικης σαν υπεύθυνος της Σπουδάζουσας ούτε στην πάλη για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ(μ-λ) πριν και μετά την Συνδιάσκεψη του 1982 σαν μέλος του Κ.Ο. και
του Π.Γ.

Όπως και να ‘χει είμασταν και παραμένουμε ενάντιοι στην λογική της κατά το δοκούν ''διόρθωσης'' της ιστορίας.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/8/17, 4:04 μ.μ.

    Χρήσιμη παρέμβαση και για ιστορικούς λόγους. Για πολλά χρόνια θεωρούσα πως ο 5ος ήταν ο Σ.Κ. από την Καρδίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com