....................................................

17 Ιουλ 2017

Αναγκαία η αποκατάσταση της αλήθειας

(Σχετικά με άρθρο του «Λαϊκού Δρόμου» για τη Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης και τη στάση της απέναντι στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ)

Στην εφημερίδα «Λαϊκός Δρόμος», αρ. φ. 341 (665), Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 στη σελίδα 9 δημοσιεύεται άρθρο-απάντηση στην ανοιχτή επιστολή μελών-στελεχών της συνέλευσης της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας των ανατολικών συνοικιών Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε σύντομα ότι στην ανοιχτή επιστολή καταλογίζονταν ευθύνες σε μέλη του συντονιστικού και της συνέλευσης της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ ανατολικών συνοικιών Θεσσαλονίκης που έχουν αναφορά στο Μ-Λ ΚΚΕ ότι με τη στάση τους μπλόκαραν τη δράση μας, καθώς διαφώνησαν κατηγορηματικά και έβαλαν βέτο όχι μόνο στην ανάληψη κοινής δράσης με άλλες οργανώσεις της Αριστεράς για το ζήτημα της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και στην παρουσία της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στην πορεία που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην τριμερή.

Σ’ αυτή την ανοιχτή επιστολή ήρθε να απαντήσει το άρθρο του «Λαϊκού Δρόμου» που αρχικά αναφέραμε. Ένα από τα πολύ σημαντικά σημεία του άρθρου αυτού είναι η κατηγορία ότι μέλη της Λαϊκής Αντίστασης- ΑΑΣ που αναφέρονται στο ΚΚΕ(μ-λ) αναίρεσαν τις λειτουργίες της. Συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο: «Γιατί αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα είναι ότι οι σύντροφοι του ΚΚΕ(μ-λ) δεν απευθύνθηκαν πριν από όλους και από όλα στη συνεργασία μας…» και αμέσως παρακάτω «Αντιθέτως έκριναν ότι προέχει να συντονιστούν με τα ”υπόλοιπα σχήματα της Αριστεράς!”».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, κατηγορούμαστε ότι παρακάμψαμε τη Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ και τα όργανά της και προτιμήσαμε να συνεργαστούμε με άλλες οργανώσεις της Αριστεράς εν αγνοία της συνεργασίας.

1. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακριβές από την αμέσως παραπάνω θέση του άρθρου στο «Λαϊκό Δρόμο». Και είναι κρίμα που ο αρθρογράφος στήριξε ένα μεγάλο μέρος του άρθρου και της κριτικής του προς την ανοιχτή επιστολή και τους φορείς της σε ένα ψέμα! Ας παραθέσουμε όμως τα γεγονότα, όλα τα γεγονότα, όπως ακριβώς εξελίχθηκαν.

Την Τετάρτη 31/5 είχε ήδη δημοσιοποιηθεί πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την οποία καλούσε σε σύσκεψη οργανώσεων της Αριστεράς προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στην τριμερή συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη-Νετανιάχου που στο πλαίσιο του καθοδηγούμενου από τις ΗΠΑ τριμερούς άξονα θα γινόταν στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουνίου. ΤηνΤετάρτη 31/5 λοιπόν, τηλεφώνησα στο μέλος του συντονιστικού που έχει αναφορά στο Μ-Λ ΚΚΕ, τον ενημέρωσα για την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του εξέθεσα την άποψή μου για την αναγκαιότητα να πάρει μέρος η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ στη συγκεκριμένη σύσκεψη και του ζήτησα τη δικιά του γνώμη-θέση πάνω στο ζήτημα.Του τόνισα επίσης ότι για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν ήταν δυνατόν η σύγκλιση του συντονιστικού για το θέμα της τριμερούς μέχρι την Παρασκευή 2 του Ιουνίου όπου είχε καθοριστεί η σύσκεψη-πρόσκληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο συναγωνιστής, αφού έδειξε πλήρη κατανόηση για την αδυναμία σύγκλησης του συντονιστικού επιφυλάχτηκε να εκφράσει γνώμη τις επόμενες ώρες. Πράγματι, μετά από λίγες ώρες σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία εξέθεσε τη θέση του ότι η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ δεν πρέπει να πάρει μέρος σε σύσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί αυτό θα προκαλέσει σύγχυση σε όσους παρακολουθούν τη συνεργασία. Του απάντησα ότι μ’ αυτό το δεδομένο στη σύσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμείς -το ΚΚΕ(μ-λ)- θα πάμε.

Υστέρα απ’ όλα αυτά για ποια παράκαμψη της λειτουργίας της Λαϊκής Αντίστασης ΑΑΣ μπορεί να κάνει λόγο το άρθρο του «Λαϊκού Δρόμου»; Γιατί ενώ κάπου παρακάτω στο άρθρο «πετιέται» μια κουβέντα για κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες («Επιδιώκοντας έναν ειλικρινή διάλογο, δεν θα σταθούμε στις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των μελών των δύο οργανώσεων…») δεν γίνεται λόγος για το περιεχόμενο αυτών των τηλεφωνικών επικοινωνιών που δεν έγιναν απλώς μεταξύ δυο μελών των δύο οργανώσεων αλλά δύο μελών του συντονιστικού της Λαϊκής - ΑΑΣ;

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε παράκαμψη των λειτουργιών της συνεργασίας αποδεικνύεται και από τα παρακάτω.

α.Στο συντονιστικό που συγκλήθηκε στις 9 Ιούνη εκφράστηκαν και επιχειρηματολογήθηκαν οι διαφορετικές απόψεις για την αναγκαιότητα κοινής δράσης απέναντι στο ζήτημα της τριμερούς, αλλά κανένα μέλος του συντονιστικού δεν έθεσε ζήτημα παράκαμψης-αλλοίωσης των διαδικασιών. (Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλα τα μέλη του συντονιστικού).

β.Τέτοιο θέμα δεν τέθηκε από κανέναν στην πεντάωρη συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2017. Το μοναδικό επιχείρημα που ακούστηκε για τη μη συμμετοχή της Συνεργασίας μας στην πορεία ενάντια στην τριμερή ήταν ότι θα την αξιοποιήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς όφελός της λόγω του καλύτερου συσχετισμού δυνάμεων που διαθέτει.

Γιατί λοιπόν, συναγωνιστές, εφευρίσκετε και προβάλλετε δήθεν παράκαμψη των οργάνων της συνεργασίας στο συγκεκριμένο άρθρο του «Λαϊκού Δρόμου» έναν μήνα μετά από την εξέλιξη των γεγονότων; Μήπως γιατί ήταν εμφανώς αδύναμη η θέση και η πολιτική σας επιχειρηματολογία για την άρνηση συμμετοχής σε μια κοινή δράση-συμπόρευση με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς για το ζήτημα της τριμερούς;

2. Ας περάσουμε, όμως, από τα διαδικαστικά στην πολιτική ουσία του ζητήματος. Και αυτή είναι η άρνηση των συναγωνιστών της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας που αναφέρονται στο Μ-Λ ΚΚΕ να υπάρξει κοινή δράση ενάντια στην υποκινούμενη από τις ΗΠΑ αντιδραστική τριμερή. Ας μην επικαλείται ο αρθρογράφος του «Λαϊκού Δρόμου» την πρόταση για αυτοτελή δράση της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης εναντίον της τριμερούς. Αυτή η πρόταση (που περιλάμβανε μαζικό μοίρασμα προκήρυξης) ήταν, όπως επισημαίνεται στην ανοιχτή επιστολή, μια πρόταση περιχαράκωσης και απομονωτισμού της Λαϊκής Αντίστασης ΑΑΣ, ενώ ταυτόχρονα συνιστούσε και υποβάθμιση της συνόδου της τριμερούς και άρα της απαιτούμενης απάντησης από την πλευρά του κινήματος. Τι θα ‘πρεπε δηλαδή να γίνει σύμφωνα με τη γνώμη τους, τη στιγμή που πολλές δυνάμεις της Αριστεράς, Παλαιστινιακές Οργανώσεις (το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, το Δημοκρατικό Μέτωπο κλπ) μαζί με ένα αρκετά ικανοποιητικό για την εποχή δυναμικό διαδηλώνει ενάντια στην τριμερή και στην παρουσία του φασίστα Νετανιάχου στη Θεσσαλονίκη, η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ να μην πάρει μέρος σ’ αυτή την αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση αλλά κάπου παράμερα να μοιράζει προκήρυξη για το θέμα; Το μοίρασμα μιας προκήρυξης ήταν η σωστή απάντηση σε μια σύνοδο που μπλέκει περισσότερο τη χώρα και το λαό στα φιλοπόλεμα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ταυτόχρονα αξιοποιείται από την ελληνική μεγαλοαστική τάξη για το στρίμωγμα της ανταγωνίστριας τουρκικής αστικής τάξης στο έδαφος της εξάρτησής τους από τους ιμπεριαλιστές, τη στιγμή που μπορούσαμε να κάνουμε διαδήλωση;

Από την άλλη η συμμετοχή και -γιατί όχι- η συμβολή της Λαϊκής Αντίστασης ΑΑΣ στη διοργάνωση μιας τέτοιας αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης δεν καθιστά την Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία παράρτημα και παρακολουθητή των άλλων αριστερών δυνάμεων, όπως ισχυρίζεται το άρθρο στον «Λαϊκό Δρόμο», αλλά αποτελεί συμβολή στο να εκφραστούν τα αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα ενός ευρύτερου λαϊκού και νεολαιίστικου δυναμικού στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε στην πρόσφατη απόφαση της Πανελλαδικής επιτροπής της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ (18-19 Μάρτη 2017) αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι παραπάνω άξονες παρόλο που ο καθένας έχει μια σχετική αυτοτέλεια δεν αποτελούν «ξεχωριστές» μεταξύ τους ενότητες, αλλά συνδέονται σε ένα συνολικό και ενιαίο πεδίο πάνω στο οποίο η ΛΑ-ΑΑΣ επιδιώκει -παλεύοντας μέσα στο λαό και τη νεολαία- να συμβάλει στην ανάπτυξη εστιών αντίστασης και αγώνων…» και λίγο παρακάτω «Με την άμεση συμμετοχή στα μέτωπα πάλης του λαού, απ’ τα πιο μεγάλα έως τα πιο μικρά, με την κοινή δράση και τον συντονισμό -για συγκεκριμένα κάθε φορά ζητήματα- να ανοίγουμε με την πολιτική και την πρακτική της ΛΑ-ΑΑΣ τον δρόμο της προσέλκυσης δυνάμεων στον μαζικό αγώνα και της συσπείρωσης νέων δυνάμεων γύρω της». Είναι δυνατόν, συναγωνιστές, η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας να την καλεί να γίνει παρακολουθητής των άλλων αριστερών δυνάμεων;

Όσο γι’ αυτό που αναφέρεται στο άρθρο του «Λαϊκού Δρόμου» ως πολιτική κριτική ότι στην κοινή ανακοίνωση τύπου των οργανώσεων δεν γίνεται αναφορά στην κλιμάκωση της πολιτικής της εξάρτησης, τι να πούμε; Όλοι γνωρίζουν ότι δυνάμεις και οργανώσεις της αριστεράς δεν αποδέχονται την άποψη ότι η χώρα μας είναι εξαρτημένη. Και δεν θα μπορούσε να τους επιβληθεί αυτή η, κατά τη γνώμη μας, σωστή άποψη. Άλλωστε αν συμμετείχε η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ με δική της παρουσία και προκήρυξη θα έθετε ανάμεσα σε άλλα, και το ζήτημα της εξάρτησης της χώρας μας. Μια συμμετοχή όμως που ποτέ δεν έγινε, λόγω του βέτο που έβαλαν οι συναγωνιστές του Μ-Λ ΚΚΕ. Βέβαια ο «Λαϊκός Δρόμος» «ξεχνά» να αναφέρει ότι στην ανακοίνωση τύπου για τη διαδήλωση αναφέρεται ρητά ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει «γη και ύδωρ» στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές προκειμένου να προωθήσουν τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους στην περιοχή και μέσω της τριμερούς. Δεν καλύπτει αυτή η διατύπωση τους συναγωνιστές του ΜΛ ΚΚΕ; Ούτε τους καλύπτουν συνθήματα όπως «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ», «ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ», «ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ», «ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ», «ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ», «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ», «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ», συνθήματα που αναγράφονται στην ανακοίνωση τύπου και στην αφίσα που εκδόθηκε;

Ακόμη, σύμφωνα με το άρθρο του «Λαϊκού Δρόμου», «οι συμπράξεις και οι πολιτικές συνεργασίες ανάμεσα στις δυνάμεις της αριστεράς, πολύ περισσότερο όταν αφορούν τέτοια ζητήματα, δεν μπορεί να κρίνονται από τα πρόσωπα και τις ιδιαιτερότητές τους σε κάθε περιοχή, αλλά από το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής που αυτές οι δυνάμεις υπηρετούν και από το αν μια τέτοια σύμπραξη μπορεί να βοηθήσει την πολιτική κατεύθυνση που χαράζει και υπηρετεί η ΛΑ-ΑΑΣ». Αλήθεια τα συνθήματα που μόλις πριν παραθέσαμε δεν καλύπτουν την κατεύθυνση που υπηρετεί η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ; Και από τη στιγμή που άλλες δυνάμεις της αριστεράς έχουν διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές πολιτικές στοχεύσεις από τη δική μας αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ να κάνει κοινή δράση μαζί τους για συγκεκριμένα κάθε φορά ζητήματα; Ακριβώς όμως αυτή τη κατεύθυνση της κοινής δράσης μας καλεί, όπως είπαμε και προηγουμένως, να εφαρμόσουμε, όπου αυτό είναι δυνατόν, και η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της 18-19 Μάρτη. Οπότε η στάση τους σημαίνει ότι θέλουν να αναιρέσουν τις αποφάσεις αυτές; Και με ποιο δικαίωμα; Και αν οι συναγωνιστές του ΜΛ ΚΚΕ θεωρούν πως η σύμπραξη με δυνάμεις της αριστεράς που έχουν διαφορετική άποψη και στόχευση απ’ τη δική τους είναι ολέθριο λάθος και προκαλεί σύγχυση στους συναγωνιστές, πώς μπορούν να εξηγήσουν ότι συμμετείχαν μαζί με άλλες δυνάμεις της αριστεράς στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας Αγώνα για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ το 2003; Η συμμετοχή στελεχών τους στο «Ένα καράβι για την Γάζα» δεν προκαλούσε σύγχυση; Γιατί συναγωνιστές έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά;

3. Στο σημείο 3 του άρθρου στον «Λαϊκό Δρόμο» δικαιολογείται η άρνηση του Μ-Λ ΚΚΕ να συμφωνήσει στην κοινή δράση που προτάθηκε για το ζήτημα της τριμερούς στη Θεσσαλονίκη με το αιτιολογικό ότι και το ΚΚΕ(μ-λ) αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ένα αντίστοιχο εγχείρημα στην Αθήνα. Οι αφαιρέσεις που γίνονται για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα διαστρεβλώνουν τα πράγματα. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη από την πρώτη σύσκεψη (2 Ιουνίου) ως την πραγματοποίηση της διαδήλωσης (15 Ιουνίου) τηρήθηκε μια άψογη πολιτική και οργανωτική διαδικασία. Ήταν αποτέλεσμα ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου και συμφωνίας των οργανώσεων που συμμετείχαν στην «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αντιδραστική Τριμερή» κι αυτό επιβεβαιώνουν: α) η ανακοίνωση τύπου και τα συνθήματα που τη συνόδευαν, β) η αφίσα ως περιεχόμενο και μορφή, γ) η διεύρυνση της Πρωτοβουλίας με συμμετοχή παλαιστινιακών οργανώσεων, σωματείων εκπαιδευτικών και συνταξιούχων, δ) η προπαγάνδιση της διαδήλωσης, ε) η πορεία της διαδήλωσης (σημαντικός σταθμός της πορείας ήταν το αμερικάνικο προξενείο για να καταδειχθεί ο φιλοπόλεμος ρόλος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ενώ η πορεία κατέληξε στο πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για να καταδειχθούν οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που δίνει γη και ύδωρ στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές).

4. Στο άρθρο του «Λαϊκού Δρόμου» κατηγορούνται οι συντάκτες της ανοιχτής επιστολής ότι βιάστηκαν να την δημοσιοποιήσουν στο μπλογκ των Αντιγειτονιών πριν τη σύγκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής στις 8 Ιούλη. Ξεχνά ο αρθρογράφος του «Λαϊκού Δρόμου» ότι την ανοιχτή επιστολή τη στείλαμε και στη Γραμματεία της συνεργασίας στην Αθήνα ζητώντας να αναρτηθεί στο μπλογκ της Λαϊκής Αντίστασης ΑΑΣ, για να ενημερωθούν όλα τα σχήματά της πανελλαδικά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε με ευθύνη μελών της Γραμματείας της Αθήνας και έτσι αναγκαστήκαμε να την δημοσιοποιήσουμε στις Αντιγειτονιές. Φαίνεται ότι το μπλογκ της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας μπορούν κάποιοι να το χρησιμοποιούν ενώ σε άλλους παραμένει αφιλόξενο…

Παναγιώτης Σαπουνάς, μέλος του συντονιστικού της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης και της Συνέλευσης Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com