12 Ιουλ 2017

Ικαρία: Ξανά για το Γηροκομείο, τους συμβασιούχους και τη στάση του Δήμου

Γηροκομείο

Η επιτροπή στήριξης του Γηροκομείου και η επιτροπή αγώνα για την υγεία, υλοποιώντας την απόφαση συνέλευσης, καλούσαν σε συγκεντρώσεις στα χωριά και ενημέρωναν τους κατοίκους για την άμεση δυνατότητα ένταξης του ιδρύματος στις προνοιακές δομές του δήμου. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν μέλη της επιτροπής με το τμήμα Πρόνοιας της Περιφέρειας. Είναι γνωστό ότι, εδώ και 6 χρόνια, πρώην εργαζόμενοι, σωματεία, συλλογικότητες, ξενιτεμένοι, κρατάμε ένα Γηροκομείο περιμένοντας τους αρμόδιους δημόσιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στις 28 Ιούνη στο δημοτικό συμβούλιο παρευρέθηκαν αρκετοί συμπολίτες ζητώντας να συζητηθεί το θέμα του Γηροκομείου. Βλέποντας τον κόσμο και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις ζήτησαν εκείνη την ώρα να συζητηθεί, προ ημερησίας διάταξης. Όμως όχι μόνο δεν έγινε δεκτό το αίτημα να γίνει συζήτηση για το Γηροκομείο, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε με ψηφοφορία. Και τι δεν μας είπε ο δήμαρχος έχοντας την αποκλειστικότητα του μικροφώνου. Ότι αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στις παραπάνω αρμόδιες υπηρεσίες θα χειροτερέψουμε τα πράγματα! Ότι όλα τα χρόνια πηγαίνουμε και κάνουμε φασαρία στα δημοτικά συμβούλια. (Αυτά μας τα είχε πει και ο προηγούμενος δήμαρχος). Ότι αυτός είναι ο πολιτισμός μας. Ότι στις συγκεντρώσεις στα χωριά τον παρουσιάσαμε σαν εγκληματία και άλλα φαιδρά, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε έστω και στο πιο απλό.

Ότι όχι μόνο ο πολιτισμός αλλά και ο στοιχειώδης προοδευτισμός των αρμόδιων φορέων (δεν μιλάμε για αριστερούς και κομμουνιστές, αρκετά έχουν διασυρθεί οι έννοιες), κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ηλικιωμένους. Στην Ικαρία η πρακτική τους μοιάζει να επιβεβαιώνει εκείνο το: «σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν». Είναι πάρα πολλά τα 6 χρόνια για να υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία για την αδιαφορία Δήμου, Περιφέρειας, Υπουργείων, απέναντι στις ζωτικές ανάγκες ανήμπορων ηλικιωμένων.

Παρά την παραπληροφόρηση και τις όποιες δυσκολίες, ο αγώνας για να μην κλείσει το μοναδικό προνοιακό ίδρυμα στο νησί συνεχίζεται.

Συμβασιούχοι

Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο στη συζήτηση που έγινε για τους συμβασιούχους, που ακόμα βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις, δεν ειπώθηκε τίποτα για την απεργοσπασία της δημοτικής αρχής (τα ιαματικά λουτρά λειτούργησαν παρότι οι εργαζόμενοι σ’ αυτά απεργούσαν), ούτε για το γεγονός που καταγγέλθηκε ότι στη βόρεια πλευρά τα σκουπίδια είχαν μαζευτεί. Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο δήμο (οι συμβασιούχοι δεν είναι μέλη), μιλώντας ως εργατοπατέρας, είπε ότι δεν άφησε να μιλήσουν στη συγκέντρωση για να μην παίξουν στην πλάτη των εργαζομένων οι παρατάξεις. Ο μονόλογος της κομματικής παράταξης του ΠΑΜΕ, μιας και όλα τα σωματεία που τους δόθηκε ο λόγος είναι μέλη του και που τα μεγαλοστελέχη του λειτούργησαν όχι μόνο απεργοσπαστικά, αλλά και υποκινώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, «προστατεύει» τους εργαζόμενους και περνάει στη συνείδησή τους ότι δεν μπορούν να απεργούν όταν βλάπτεται η δημοτική επιχείρηση και οι μικροί επιχειρηματίες της πόλης. Έτσι, με τόση δημοκρατία και τέτοια μηνύματα, συγκροτεί το ΚΚΕ τις ταξικές συνειδήσεις.

Λαϊκός Δρόμος - http://www.m-lkke.gr/
 

8 σχόλια:

 1. Αρα και στα νοσοκομεία που διατήρούν προσωπικό ασφαλείας τις περιόδους των απεργιών είναι απεργοσπάστες.Ε ρε τι διαβάζουμε απο τα μ-λ.Γιατί στα ιαματικά λουτρά πάνε λούομενοι για παραθερισμό οχι ασθενείς για αποθεραπείες σύμφωνα πάντα με τα μ-λ. Φυσικά μην περιμένετε ανακοινώσεις φορέων συλλόγων η σωματείων για τις υποτιθέμενες καταγγελίες.Η αντιΚΚΕδίλα της παράταξης των μ-λ δεν αναγνωρίζει την δημοκρατική πρακτική της απευθείας εκπροσώπησης μέσο των οργάνων και των ενώσεων των εργαζομένων αμα σε αυτά
  είναι πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ αλλά μόνο την αυτόκλητη εκπροσώπησή τους απο την παράταξη των μ-λ γιατί σιγα μην πάρουν και την άδεια των εργατών αμα είναι να τους χρησιμοποιήσουν για τις αντιΚΚΕ ανάγκες της παράταξης τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος13/7/17, 2:37 π.μ.

  Για να απαντάς μόνο για τα ιαματικά λουτρά να υποθέσουμε ότι σε όλα τα άλλα συμφωνείς; όπως για το μάζεμα των σκουπιδιών στο βορά του νησιού ή για το ζήτημα του γεροκομίου; Πάντως με τη λογική του προσωπικού ασφαλείας, αν και δε μιλάμε για τέτοιο πράγμα εδώ, πολλές απεργίες επιχειρήθηκαν να σπάσουν. Το προσωπικό ασφαλείας καθορίζεται από τους δημάρχους ή από τα σωματεία;

  Τα υπόλοιπα ακατάληπτα που λες μάλλον δείχνουν τη δυσκολία σου να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος13/7/17, 2:41 π.μ.

  Μπα φίλε ανώνυμε δεν είναι ακτάληπτα αυτά που λέει! Αντιστροή της πραγματικότητας είναι, όταν κατηγορεί τα μ-λ γι΄ αυτά που έκανε το ΠΑΜΕ, και με την ομολογία της προέδρου του σωματείου μάλιστα!!!

  Λ.Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος13/7/17, 2:49 π.μ.

  Όταν κάποιοι απεργούν τη πληρώνουν κάποιοι άλλοι. Δίκιο έχει ο Παναγιώτης Θεοφάνους. Και οι κυβερνήσεις, και οι εργοδότες και οι δήμαρχοι. Μετά έχει άδικο το κείμενο που μιλά για ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οπως γραφω εαν υπήρχαν καταγγελίες σωματείων εργαζομένων ή συμβασιούχων για συγκομιδή σκουπιδιών απο την δημοτική αρχή να απαντήσω.Τωρα αμα εσεις εχετε γραμμένα τα σωματεία αλλο αυτό.Οπότε τις προβοκάτσιες αλλού.Οταν κάποιοι απεργούν στα νοσοκομεία και διατηρούν προσωπικό αφαλείας σε αυτά ουτε χρησιμοποιούν των κοινωνικό αυτοματισμό ούτε προχωρούν σε απεργοσπασία οπως ισχυρίζονται τα μ-λ.Τις ανάγκες ασθενών κάλυψε η δημοτική αρχή που δεν θα τους βαπτίσουμε λουόμενους για να κάνετε εσεις την αντιΚΚΕ δουλίτσα σας.Καμια αλλη δομή ή υπηρεσία του Δήμου δεν λειτούργησε στην απεργία.Και μιλάμε για μια θέση του λουτρονόμου οχι ολόκληρη δημοτική υπηρεσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος13/7/17, 6:21 π.μ.

  Ναι. Όταν το προσωπικό ασφαλείας προέρχεται από τους εργαζόμενους και καθορίζεται από το σωματείο τους. Όταν όμως το "προσωπικό ασφαλείας" προέρχεται από τον αντιδήμαρχο και εθελοντές τότε αυτό πως λέγεται; Και για ποια ασφάλεια μιλάς έτσι κι αλλιώς; Με έναν λειτουργούν τα λουτρά σε μόνιμη βάση; Πως το αποδέχεται αυτό η δημοτική αρχή της Ικαρίας;

  Δηλαδή με βάση τη δική σου λογική να μη καταγγείλουμε άλλους δημάρχους για απεργοσπαστία επειδή τα εργοδοτικά σωματεία στους δήμους τους δεν κατήγγειλαν τίποτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το θέμα είναι οτι κανένα κόμμα παράταξη σωματείο σύλλογος φορέας κ.α στο νήσι δεν προχώρισαν σε καμία καταγγελία για συγκομιδή σκουπιδιών απο την δημοτική αρχή.Ολοι και ολα ξαφνικάν εκτός απο το μ-λ εγιναν απεργοσπάστες;Επίσης το σωματείο εργαζομένων του Δήμου προχώρισε σε απεργιακές κινητοποιήσεις και εξέδιδε ανακοινώσεις χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για απεργοσπασία.Οπότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το στημένο του πράγματος.Μια θέση λουτρονόμου εχει το νησί.Οταν δεν υπάρχει πρόνοια για την κάληψη των αναγκών των ασθενών σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα δεν μπορεί να περιμένει ο δήμος τους αρμόδιους φορείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος13/7/17, 8:39 π.μ.

  Σωστά. Όπου δεν υπάρχει πρόνοια κάλυψης των κενών από τη κυβέρνηση τότε οι δήμοι πρέπει να τα καλύπτουν είτε με ιδιώτες (δεξιοί, πασόκοι, συριζαίοι) είτε με εθελοντές (κκέδες)! Προς όφελος του λαού και της υγείας του πάντα!

  Καταγγελία μπορεί να μην έγινε από κανέναν, συγκομιδή έγινε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com