5 Ιουλ 2017

Απ' την κηδεία του Μητσοτάκη, στα… βαφτίσια της ΑΣΠΑΙΤΕ

Για μια ακόμη φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έκανε το «θαύμα» της. Εκμεταλλευόμενη την αυτοδυναμία της και με αφορμή το ξαφνικό θάνατο του Μητσοτάκη, η ΔΑΠ πέρασε μέσα από το διοικητικό συμβούλιο τη μετονομασία του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΠΑΙΤΕ σε «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Είναι δύσκολο να πούμε αν η κατάσταση είναι για γέλια ή κλάματα... Παρότι η ΔΑΠ προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Μητσοτάκης εκπροσωπούσε τάχα κάτι το βαθιά δημοκρατικό, ότι στεκόταν πλάι στα προβλήματα του λαού, νομίζουμε ότι στις λαϊκές συνειδήσεις έχει καταγραφεί τελείως διαφορετικά. Όχι μόνο για τις τεράστιες ευθύνες που έχει ο ίδιος και η παράταξή του για την κατάσταση που βιώνει ο λαός και η νεολαία σήμερα, με το 4ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ να διαδέχεται εκείνα των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Αλλά γιατί, τόσα χρόνια, ήταν ένας κατεξοχήν εκπρόσωπος του αστικού συστήματος, που το μόνο που προσφέρει είναι φτώχεια, πόλεμοι και εξαθλίωση. Γιατί, όπως μας πληροφορεί η ΔΑΠ στο ψήφισμά της, ήταν θερμός υπερασπιστής της ΕΕ -και των Αμερικάνων, θα συμπληρώσουμε εμείς- δένοντας ακόμη πιο γερά τα δεσμά της εξάρτησης της χώρας μας στους ιμπεριαλιστές δυνάστες.

Και φυσικά ο λαός δεν ξεχνά το πώς προώθησε την πολιτική της φασιστικοποίησης, χτυπώντας κάθε λαϊκή κινητοποίηση, ήδη από τα Δεκεμβριανά. Ειδικά η «αντιστασιακη του δράση» ήταν ομολογημένα σε αντιπαράθεση με τον αγώνα του ΕΑΜ και της Αριστεράς. Έπειτα, θυμόμαστε ότι ο δάσκαλος Νίκος Τεμπονέρας δολοφονήθηκε από το χέρι ΟΝΝΕΔίτη, επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, την περίοδο των μαθητικών καταλήψεων το `90-`91. Ενώ, όσον αφορά την «εθνική συμφιλίωση» που λέγεται ότι προώθησε, δεν ήταν τίποτα άλλο από την υποταγή της κυρίαρχης Αριστεράς το 1989 και στο φόντο της ήττας του εργατικού επαναστατικού κινήματος.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση εντάσσεται μέσα στη συνολική και παραπέρα αντιδραστικοποίηση που επιδιώκει η ΔΑΠ εντός των συλλόγων. Εδώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση πάει προς ψήφιση το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να προστεθεί στις ήδη αντιδραστικές κατευθύνσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις οποίες η ΔΑΠ υπηρετεί επάξια από την ίδρυσή της. Γι’ αυτό, τη στιγμή που στο ψήφισμα μετονομασίας του συλλόγου καλεί τους φοιτητές να στείλουν «επίκαιρο μήνυμα», “κλείνει το μάτι” σε ένα ακόμα αντιφοιτητικό νομοσχέδιο, υπονομεύοντας την αναγκαία πάλη των συλλόγων για την ανατροπή των ρυθμίσεων του.

Στην τελική, όσο και αν θέλει σύσσωμο το αστικό σύστημα, από τη ΝΔ και τη ΔΑΠ μέχρι την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, να μας πείσουν ότι ο Μητσοτάκης αποτελεί έναν ακόμη «εθνάρχη» και «σωτήρα», δεν μας πείθουν. Ίσα- ίσα, εμείς έχουμε να αντιτάξουμε τους δικούς μας «σωτήρες»: την οργανωμένη πάλη και τους αγώνες των φοιτητών και του λαού κόντρα σε αυτό το σύστημα που μας τσακίζει τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: