...................

7 Ιουλ 2017

Αθώος ο Θεοφίλου! Σειρά τώρα έχουν η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ.


Ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε. Έτσι έλαβε αίσιο τέλος μία ακόμη παρανοϊκή  -εξηγήσιμη όμως- υπόθεση της Αντιτρομοκρατικής που στοχοποίησε έναν άνθρωπο για τις πολιτικές πεποιθήσεις του, τα ποιήματά του και τις “κακές παρέες”, χωρίς να έχει αποδειχτεί ποτέ το παραμικρό. Ένα σαθρό κατηγορητήριο που στηριζόταν σε ανώνυμα τηλεφωνήματα που δεν καταγράφηκαν, υπαλλήλους που δεν υπάρχουν ή αρνούνται να παρουσιαστούν ή δεν τον αναγνώρισαν ποτέ, θολά πλάνα που δείχνουν διαφορετικά άτομα, κοκ. Βάση νόμων και κυρίως πρακτικών του κρατικού μηχανισμού που εξακολουθούν να υπάρχουν και να χρησιμοποιούνται ενάντια σε κάθε άνθρωπο που αμφισβητεί το σύστημά τους, σε κάθε αγωνιστή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, και που στόχο έχουν τον ίδιο το λαό ο οποίος δε πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι. Που φτάνουν να ενοχοποιούν ακόνη και τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως στη περίπτωση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ..

Η σκηνοθεσία της Αντιτρομοκρατικής ήταν τόσο χοντροκομμένη, που δεν μπορούσε να σταθεί ούτε καν στη δική τους “τυφλή κι ανεξάρτητη” δικαιοσύνη.

Οι σύντροφοί του και αλληλέγγυοι πανηγύρισαν φωνάζοντας συνθήματα για την αθώωσή του. Η αλληλεγγύη και ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε έπαιζαν και θα παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο σε κάθε τέτοια περίπτωση. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες αθωώθηκε και ο Πέτρος Καπετανόπουλος.

Το πόσο ενοχλητική για το σύστημα και τους μηχανιμούς του είναι αυτή η αναγκαστική απόφαση φαίνεται από τη παρακάτω φωτογραφία όπου σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Τάσος Θεοφίλου οδηγείται στη κλούβα, με προορισμό τις φυλακές Κορυδαλού απ' όπου θα έφευγε ελεύθερος, με χειροπέδες αν και ...αθώος!


Αλλά οι μηχανισμοί της στοχοποίησης και της δίωξής του παραμένουν ακέραιοι κι ενεργοί. Στις 17 του Ιούλη εκδικάζεται η έφεση για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ., που βρίσκεται έγκλειστη στις φυλακές της Θήβας, ενώ την ίδια μέρα σέρνεται στο δικαστήριο, με καρμπόν σκεπτικό και μεθόδευση, ο Περικλής Μ. που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ίδια ποινή, για την ίδια υπόθεση. O Περικλής Μ. ως συγκάτοικος του συντρόφου της Ηριάννας Β.Λ. έτυχε να βρίσκεται και αυτός στο σπίτι όταν εισέβαλε η αστυνομία και αντιμετωπίζει την ίδια ποινή - 13 χρόνια χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή βάση ενός επίσης αμφιλεγόμενου DNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com