...................

3 Ιουλ 2017

ΣΜΤ: Καμιά τρομοκρατική απόλυση δε θα περάσει!

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας ‘European Dynamics’ για την παράνομη απόλυση συναδέλφου

Την Παρασκευή 16/6 η εργοδοσία της European Dynamics, χωρίς καμιά πρότερη σύσταση ή ειδοποίηση, κάλεσε εργαζόμενο μέλος του ΣΕΤΗΠ, να υπογράψει την απόλυση του και εντός 10 λεπτών να έχει αποχωρήσει από την εταιρεία. Ο συνάδελφος αρνήθηκε να υπογράψει την απόλυσή του που ήταν παράνομη και εκδικητική για τη συνδικαλιστική του δράση και έγινε με αστείες δικαιολογίες περί απόδοσης. Δε θα ανεχτούμε να απολυθεί κανένας, γιατί άσκησε στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως μοίρασμα ανακοίνωσης ή γιατί αρνήθηκε να εργαστεί, για πολλοστή φορά, απλήρωτος πέραν το νόμιμου ωραρίου του.

Σε εταιρείες πληροφορικής όπως η European Dynamics που αναπτύσσονται και κάνουν μπίζνες εκατομμυρίων, οι απλήρωτες υπερωρίες για να πιαστούν στόχοι και προθεσμίες, τα δεκάωρα, η πληθώρα διαφορετικών ατομικών συμβάσεων εργασίας, οι αλλαγές στις συμβάσεις για να μην κατοχυρώνεται δικαίωμα μετατροπής τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, η πίεση και η εντατικοποίηση για το “κάτι παραπάνω”, είναι κάποια μόνο από τα μέτρα που εφαρμόζονται.

Η εργοδοσία της εταιρείας αξιοποιεί την πολιτική των κυβερνήσεων, τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν περάσει και αυθαιρετεί καθημερινά. Δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τώρα απολύει για να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου!

• Άμεση δέσμευση της εταιρείας για τήρηση της 8ωρης εργασίας συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος.

• Καμία απλήρωτη υπερωρία!

• Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με κατοχύρωση και άμεση επαναφορά όλων όσων μας έκλεψαν.

http://somt.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com