18 Ιουλ 2017

Για την κηδεία του Μανούσου

Σήμερα, απόγευμα Τρίτης, κηδεύτηκε στο Γέρακα ο σύντροφος Μανούσος Ριτζάκης. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε για να τον αποχαιρετήσει, με μεγάλη οδύνη για το αιφνίδιο και βίαιο φευγιό του. Ήταν συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές, άνθρωποι της γειτονιάς, κόσμος που βρέθηκε δίπλα του στη ζωή, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες.


Στο μνήμα του, ο σ. Γιάννης Αδριανός εκφώνησε τον επικήδειο λόγο εκ μέρους της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ, μιλώντας για τα χρόνια που ο σύντροφος Μανούσος αφιέρωσε στο κίνημα και την ταξική πάλη. Για έναν λαϊκό αγωνιστή, αφοσιωμένο στους αγώνες του λαού από κάθε μετερίζι. Εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ), ο σ. Γιάννης Βάρλας αποχαιρέτησε το σύντροφο Μανούσο και μίλησε για τα χρόνια που συμπορευτήκαμε μαζί του, ιδιαίτερα τα τελευταία, στο πλαίσιο της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στα Βόρεια της Αθήνας.
Θα θυμόμαστε πάντα το σύντροφο Μανούσο. Αθάνατος!

Ακολουθεί ο σύντομος αποχαιρετισμός εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ):

Σ΄ αυτή τη δύσκολη στιγμή που αισθάνομαι κι εγώ και όλοι μας, θα ήθελα να πω δύο λόγια εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ), για ν΄ αποχαιρετήσω το σύντροφο Μανούσο Ριτζάκη. Έναν αγνό λαϊκό άνθρωπο, έναν βιοπαλαιστή από παιδί, ένα σεμνό αγωνιστή. Που του πήρε απότομα τη ζωή, η σαπίλα την οποία πολέμησε με πάθος στη ζωή του.

Θυμόμαστε, και θα θυμόμαστε το σύντροφο το Μανούσο μέσα απ΄ τη συμμετοχή του στο εργατικό κίνημα. Στους αγώνες, στις διαδηλώσεις και στις απεργίες. Τον θυμόμαστε στις συνελεύσεις στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων. Τον θυμόμαστε δραστήριο στους συλλόγους γονέων στο Γέρακα. Στις κινητοποιήσεις για τα λαϊκά προβλήματα των κατοίκων στην περιοχή. Τον θυμόμαστε στη ζωή, στη δράση και στη συνεργασία μας στα Βόρεια της Αθήνας.

Κι έτσι, αντίστοιχα όπως του αξίζει, θέλουμε να τιμήσουμε τον αγωνιστή αυτόν! Σύντροφε Μανούσο, καλό σου ταξίδι!


Δεν υπάρχουν σχόλια: