9 Ιουλ 2017

Νεολαία: Δεν θα ζήσουμε στην κόλασή σας.

Πολύς λόγος τελευταία «περί κολάσεως». Από τον καμένο πύργο των φτωχοδιάβολων στο Λονδίνο στο «καλώς ήλθατε στην κόλαση» του Αμβούργου.

Και είναι και αυτοί οι επίμονοι διαδηλωτές νέοι κατά πλειοψηφία που αγνοούν την τρομοκρατία και την καταστολή. Γιατί ακόμα και αν στην αρχή η Μέρκελ και το επιτελείο της -κατά το παράδειγμα των προσφύγων- ήθελε να «παίξει» και λίγο με την κριτική των «κάτω», ελέω γαρ της κόντρας με τον απερίγραπτο πλανητάρχη, ακόμα και έτσι πολύ γρήγορα φάνηκαν οι αντοχές και τα όρια του συστήματος. Όταν αντιμετωπίστηκαν βίαια οι μαζικές εκδηλώσεις πριν πάρουν έντονο συγκρουσιακό χαρακτήρα.

Γιατί ανεξάρτητα από την ύπαρξη και δράση του «μαύρου μπλοκ» και την άνθιση λογικών πάση θυσία σύγκρουσης πάνω στο έδαφος της σημερινής πολιτικής σύγχυσης και της αδυναμίας του επαναστατικού παράγοντα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους νέους που βάζουν σύνορο τα σώματα τους και με το θάρρος τους ορμούν στις δυνάμεις καταστολής θα μπορούσαν να είναι ενταγμένη σε κομμουνιστικές και αριστερές οργανώσεις, δύο πράγματα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν:

Ότι η νεολαία -εκατό χρόνια μετά τον Οκτώβρη- γνωρίζει ότι αυτή θα είναι που πρόκειται να «ζήσει» ή και να πεθάνει στην κόλαση που ετοιμάζει το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Το «άλλο» είναι πως -δεν μπορεί- στην κίνηση της αν δεν βρει -και μάλλον είναι δύσκολο να το βρει έτσι απλά- τουλάχιστο θα αναζητήσει το «κόκκινο» της διεξόδου. Και θα είναι αυτοί οι «επίμονοι κηπουροί» που θα τρυγήσουν τους καρπούς των αγώνων του μέλλοντος. Ακόμα και αν σήμερα -στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της νεολαίας- κυριαρχεί το «μαύρο» της διαμαρτυρίας πληρώνοντας αυτή για τις οπορτουνιστικές «αμαρτίες» της γενιάς που πέρασε. Οι φωτογραφίες από τις συγκρούσεις έχουν «αιχμαλωτίσει» αυτή την αναζήτηση. Και στη Γαλλία πέρυσι και στην Γερμανία φέτος. Καλή ώρα… Μήπως -λέω μήπως- το μέλλον είναι ήδη εδώ;

ΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: