...................

18 Ιουλ 2017

Αθήνα - Μαζική πορεία καταγγελίας της αρνητικής απόφασης για την Ηριάννα και τον Περικλή


Με μια μαζική συγκέντρωση και πορεία οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς, αλλά και του αναρχοσυνδικαλιστικού χώρου, έδωσαν τη δική τους απάντηση καταγγελίας ενάντια στην απόφαση για μη αναστολή της ποινής των Ηριάννα Β.Λ. και Περικλή Μ., αλλά και αποφασιστικής συνέχισης του αγώνα μέχρι να απελευθερωθούν.

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε στις 7:30 και περίπου μετά από μία ώρα ξεκίνησε η πορεία η οποία κινήθηκε μέσω της Ομόνοιας και της Σταδίου προς τη πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή. Εκεί παρέμεινε για λίγη ώρα και κατευθύνθηκε ξανά προς τα Προπύλαια όπου και έληξε. Κατά τη διάρκειά της στο ύψος τη πλατείας Κλαυθμώνος ενσωματώθηκαν σε αυτή και οι συλλογικότητες που λίγη ώρα νωρίτερα συμμετείχαν στη πορεία καταγγελίας των εργοδοτικών εγκλημάτων.

Της πορείας προπορευόταν ένα μπλοκ αλληλέγγυων με ανυπόγραφο πανό και ακολουθούσαν τα μπλοκ της ΛΑΕ, της Ροσινάντε, της ΟΝΡΑ, της Πορείας, του ΚΚΕ(μ-λ), του Ξεκινήματος, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ.

Αν και η πορεία έδειξε τις δυνατότητες, παρά τις αντιξοότητες της περιόδου, να αναπτυχθεί ένα σοβαρό κίνημα αλληλεγγύης προς κάθε διωκόμενο, αν και η πορεία κατά κύριο λόγο αποτελούταν από οργανώσεις της Αριστεράς αυτό που φάνηκε, για άλλη μια φορά, ήταν η αδυναμία πολιτικού διαχωρισμού από τα επίδικα της Αναρχίας. Εντυπωσιακό ήταν που ακόμη και από μπλοκ της Αριστεράς κυρίαρχα ακουγόντουσαν συνθήματα που στοχοποιούσαν τους μπάτσους, τους δικαστές, τα κελιά και τις φυλακές, τα όργανα του κράτους, ως κύριους υπεύθυνους για την απόφαση και σε δεύτερη μοίρα τη πολιτική της κυβέρνησης η οποία ακολουθεί και εντείνει τη πολιτική φασιστικοποίησης ως αναγκαίο συμπλήρωμα της συνολικότερης επίθεσης στα δικαιώματα και τη ζωή των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Μια πολιτική που διατηρεί και "βελτιώνει" τους τρομονόμους των προκατόχων της και την εφαρμόζουν τα κρατικά όργανα, όπως τα δικαστήρια. Αυτή η στάση της πλειοψηφίας της Αριστεράς δε είναι άσχετη από τις αυταπάτες κυβερνητισμού που καλλιεργήθηκαν δεκαετίας για τις δυνατότητες "αντιφατικών" και άλλων κυβερνήσεων, αυταπάτες που σήμερα εκφράζονται με απαιτήσεις για παραιτήσεις υπουργών - λες και άμα παραιτηθεί ο Κοντονής θα αλλάξει κάτι - από τη μια και από την άλλη αφήνει περιθώρια στη κυβέρνηση να καταγγέλει τους ...δικαστές για τις αποφάσεις που παίρνουν. Καταγγελίες που εντάσσονται στις αντιπαραθέσεις μεταξή παλαιών και νέων κέντρων εξουσίας αλλά που δεν πρέπει να βρίσκουν έδαφος σε καμιά περίπτωση στο κίνημα και την Αριστερά.

Το ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε στο πορεία με τη λογική συνολικής καταγγελίας της πολιτικής της εξαρτημένης ντόπιας αστικής τάξης, των κυβερνήσεών της και των κρατικών οργάνων της, συνδέοντας με αυτή τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής του τόπου, στα πλαίσια της οποίας εντάσσονται αποφάσεις τέτοιου είδους για ανθρώπους σα την Ηριάννα και τον Περικλή, καλώντας το λαό, την εργατική τάξη και τη νεολαία, μέσα από την οργανωμένη πάλη τους να αντισταθούν και να συγκροτήσουν ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης ώστε να πέσει στο κενό η σκευωρία, καθώς και να υποστεί πραγματική ήττα η επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει ενορχηστρώσει το σύστημα!  

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος21/7/17, 12:18 π.μ.

  "Τα επίδικα της αναρχίας"..."ανυπόγραφο πανό".."συμμετείχαν αναρχοσυνδικαλιστικά(;) σχήματα".."αδυναμία του κινήματος".
  Αντί να κατακρίνετε τον υπόλοιπο κόσμο του κινήματος,δεν κοιτάτε τα του οίκου σας;
  Σε πορεία αλληλεγγύης σε φυλακισμένους συμμετείχατε,μήπως περιμένατε να ακούσετε συνθήματα για το ΝΑΤΟ,τις ΗΠΑ και το μνημόνιο;
  ΓΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντί να μας απαγορεύεις να έχουμε άποψη και να κάνουμε κριτική δε μας λες τι σε ενόχλησε στη δική μας; Αν μπορείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος21/7/17, 9:09 π.μ.

  Γιατί να μην ακούσουμε τέτοια συνθήματα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος21/7/17, 11:59 μ.μ.

  Κριτική εκ του ασφαλούς...Γιατί οι "αλληλέγγυοι με το ανυπόγραφο πανό" τρέχουν για το θέμα της Ηριάννας και του Περικλή από την πρώτη μέρα,δεν περίμεναν να βγουν τραγουδιστάδες,ηθοποιοί και λοιποί πολιτικάντηδες να υπογράψουν ψηφίσματα/ανακοινώσεις κλπ μετά από ένα 15ημερο.
  Ούτε περίμεναν τις διάφορες οργανώσεις (που οι μισοί είναι στα κάμπινγκ κ στα φεστιβάλ) να βγάλουν ετεροχρονισμένο κάλεσμα για συγκέντρωση ένα ολόκληρο 24ωρο μετά την απόφαση.
  Καλή η κριτική αλλά όταν εξαντλείται προς μία μόνο κατεύθυνση,καταντάει γραφική.Δεν είδα να λέτε για τους πανηγυρτζήδες της ΛΑΕ που είχαν την απαίτηση να μπουν και μπροστά στην πορεία,λες και αυτοί την καλούσαν/διοργάνωναν.Ούτε για την αστυνομία που είχε αλυσίδες δεξιά-αριστερά και προκαλούσε.Ούτε για το ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν με την πορεία γιατί λένε "δε δόθηκε βάση από τον κόσμο στην πορεία για τα εργατικά ατυχήματα".
  Κατηγοριοποιούνται και τα συνθήματα; "Επιδικα";
  ΓΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κατ' αρχήν συγκρατήσου και βάλε το αγωνιστόμετρο στην άκρη μη πάθεις κανένα ατύχημα! Λίγη σεμνότητα δε βλάφτει που και που!

  Το κείμενο κυρίως στην Αριστερά -καιεμμέσως στην Αναρχία- κάνει κριτική, όχι στους αλληλέγγυους που, πως να το κάνουμε, το πανό τους ήταν ανυπόγραφο! Τώρα αν αυτή τη αναφορά την εκλαμβάνεις ως κριτική μάλλον εσύ έχεις το πρόβλημα.

  Αν η ΛΑΕ ήθελε να βρεθεί μπροστά κατ΄ απαίτησή της δεν το ήξερα όταν έγραφα την ανταπόκριση τώρα το μαθαίνω. Συνήθως μπροστά πρέπει να μπαίνουν όσοι παίρνουν τη πρωτοβουλία. Ούτε το ποιος κάλεσε πρώτος. Δύο καλέσματα υπήρχαν για εκείνη τη μέρα. Ένα τη Συνέλευσης Αλληλεγγύης και ένα οργανώσεων της Αριστεράς. Οργανώσεων που συμμετέχουν στη ΛΑΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εμείς δε συνυπογράψαμε κανένα.

  Με την αστυνομία δεν είμαστε εμείς που κάνουμε συνεννοήσεις για το που θα πάει μια πορεία και μάλλον δεν άκουσες τα συνθήματα που τη καλούσαν να φύγει. Ή δε σε βολεύει να τα θυμάσαι.

  Όσο για την εργατική κινητοποίηση, να πας να ζητήσεις τα ρέστα εκεί που τα είπαν αυτά και όχι εδώ αποδίδοντάς τα σε μας.

  Η αλληλεγγύη, όπως και το κίνημα, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Πως απαξιώνεις έτσι όλους όσους στάθηκαν, με το τρόπο του ο καθένας, αλληλέγγυοι στην Ηριάννα. Κάνεις λες και σου πήραν το παιχνίδι!

  Όπως έχεις το δικαίωμα να κάνεις εσύ κριτική έτσι το έχουμε και εμείς. Εμείς το κάνουμε όντας μέσα στο κίνημα, στους αγώνες, στο δρόμο, με ξεκάθαρη υπογραφή και αυτό δε μπορείς να το αμφισβητήσεις. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς δε θεωρούμε ότι είμαστε το επίκεντρο του κόσμου με τη γαμάω αποψάρα. Ότι έχουμε να πούμε το λέμε δρώντας και με επιχειρήματα και όχι με ουΓΚ.

  Αν μπορείς κάν' το και εσύ αντί να απορρίπτεις δογματικά μια άποψη χωρίς να λες καν γιατί την απορρίπτεις!

  Ή μήπως δυσκολεύεσαι να δεις τη σύνδεση των γεγονότων με τη γενικότερη πολιτική κατάσταση παίζοντας τελικά το παιχνίδι της κυβέρνησης στοχοποιώντας μόνο τους μπάτσους και τους δικαστές σα τα τρικάκια που πεταγόντουσαν σε όλη τη διάρκεια της πορείας;
  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com