3 Ιουλ 2017

Καλοκαιρινή πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης

Για 18η χρονιά, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση θα πραγματοποιήσουν το κάμπιγκ τους, στις 22 με 31 Ιούλη, στο κάμπιγκ Argolic Strand, στην Πλάκα Δρεπάνου στο Ναύπλιο. Για άλλη μια φορά, επιλέγουμε να οργανώσουμε τις διακοπές μας συλλογικά και αυτοοργανωμένα, προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Εναντιωνόμαστε στα κυρίαρχα πρότυπα, τις ατομικές προκάτ λύσεις διακοπών που πλασάρει το σύστημα και η βιομηχανία διασκέδασής του, τις λογικές εκτόνωσης και του να ξεχάσουμε σε τι κόσμο ζούμε.

Μέσα από το τρίπτυχο συλλογικότητα- αυτοοργάνωση- αλληλεγγύη, ειδικά σε μια περίοδο που η αντιλαϊκή επίθεση επελαύνει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογράφει το 4ο μνημόνιο με τους ιμπεριαλιστές, οι οικονομικές δυσκολίες της νεολαίας αμφισβητούν ανοιχτά και το δικαίωμα στις διακοπές, υπερασπιζόμαστε με συλλογικό και αλληλέγγυο τρόπο την ανάγκη για ξεκούραση και διακοπές. Μέσα σε αυτή την περίοδο είναι που παλεύουμε να μην αποτελούν και οι διακοπές μας ατομική υπόθεση αλλά συλλογική. Γι’ αυτό καλούμε σε ένα κάμπιγκ στο οποίο δεν περιμένουμε από άλλους να οργανώσουν τις διακοπές μας, αλλά αναλαμβάνουμε οι ίδιοι τη διοργάνωσή του, μέσα από τις ομάδες που συγκροτούμε.

Παράλληλα, όμως, επιλέγουμε να κάνουμε, για άλλη μια χρονιά, ένα κάμπιγκ που θα αποτελέσει πεδίο συζητήσεων, προβληματισμού, πολιτικοποίησης και ανταλλαγής εμπειριών από την πολιτική μας δράση και παρέμβαση όλη τη χρονιά, καθώς και ευκαιρία να συζητήσουμε για τις νέες μάχες που έρχονται. Ανήκουμε στη γενιά που βιώνει την ξέφρενη εντατικοποίηση σε σχολεία και σχολές, τη χειροτέρευση των όρων σπουδών, το πετσόκομμα στις πανελλαδικές, την ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, τη μαύρη εργασία και τα «ψιλά» για μεροκάματο. Όλους αυτούς τους προβληματισμούς μας είναι ευκαιρία να τους συζητήσουμε, επιχειρώντας να απαντήσουμε στα προβλήματα του κινήματος της νεολαίας. Γι’ αυτό και οργανώνουμε τις συζητήσεις και τις εκδηλώσεις μας, για να συζητήσουμε συλλογικά τους όρους απάντησης στην επίθεση που δεχόμαστε.

Απέναντι στο κυρίαρχο πρότυπο διακοπών, σε ένα σύστημα που θέλει τις διακοπές να είναι πολυτέλεια, προτάσσουμε τον συλλογικό δρόμο και σε αυτές, την ανάγκη να γεμίσουμε ουσιαστικά τις μπαταρίες μας, να δέσουμε τα μπάνια με τη συζήτηση και τον προβληματισμό, να ξεκουραστούμε και να διασκεδάσουμε όπως ξέρουμε εμείς: ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάπου αναλυτικό πρόγραμμα για το κάμπινγκ;