...................

11 Ιουλ 2017

Ανεπιθύμητος στην Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ.Γιούνκερ!


Ανεπιθύμητος στην Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ.Γιούνκερ!

Καταγγελία της αναγόρευσης του σε επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Η Λαϊκή Αντίσταση –Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Μέγαρο Μουσικής

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 στις 6:30 μ.μ. στο Λευκό Πύργο

Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα αναγορευθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Δίνοντας όρκους πίστης στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, η πρυτανεία του ΑΠΘ προβαίνει σ’ αυτή την άθλια πράξη δουλοπρέπειας η οποία αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Κι αυτό γιατί ο Γιούνκερ είναι ένας από τους κύριους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού που αποτελεί πυλώνα των μνημονιακών πολιτικών οι οποίες ρήμαξαν το λαό και τον τόπο την τελευταία εφταετία. Πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σύμφωνα με τις επιταγές ΕΕ και ΔΝΤ και τσάκισαν το λαϊκό εισόδημα, εκτίναξαν την ανεργία και καταργούν τα λαϊκά δικαιώματα στην υγεία, την παιδεία την πρόνοια και την ασφάλιση. Πολιτικών που καρατομούν δημοκρατικά δικαιώματα. Πολιτικών που ξεπουλάνε τη χώρα μας, τα λιμάνια, τους δρόμους, τα αεροδρόμια στο ξένο κεφάλαιο. Πολιτικών που έχουν οδηγήσει το λαό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Μπροστά στα νέα μέτρα της β’ αξιολόγησης και ενόψει του τέταρτου μνημονίου που σφίγγει περισσότερο τη θηλιά της εξάρτησης και της υποτέλειας και έρχεται να κατεδαφίσει ότι έχει μείνει όρθιο, η συγκεκριμένη τελετή αναγόρευσης του Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα, η οποία θα γίνει παρουσία του Τσίπρα, μόνο τυχαία δεν είναι. Εντάσσεται στην συνολικότερη επιχείρηση του συστήματος να ξεπλυθούν και να αθωωθούν αυτές οι μνημονιακές πολιτικές της εξάρτησης και να παρουσιαστούν ως ο μόνος δρόμος σωτηρίας της χώρας. Αυτή την κατεύθυνση υπηρετούν και οι δουλοπρεπείς δηλώσεις του πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Μήτκα πως «Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ υπερασπίζεται σθεναρά τη θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό σύνολο και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, αποτίοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, φόρο τιμής στο θάρρος του» και πως «η αναγόρευση του κ. Γιούνκερ έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για το Πανεπιστήμιο, το οποίο είναι σταθερά προσανατολισμένο στη σύγχρονη δυτική σκέψη και στα ευρωπαϊκά ιδεώδη».

Αυτή τη «σύγχρονη δυτική σκέψη» και τα «Ευρωπαϊκά ιδεώδη» στα οποία αναφέρεται ο πρύτανης του ΑΠΘ βιώνουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός μας.
Είναι ακριβώς οι πολιτικές των μνημονίων.
Είναι οι πολιτικές των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που πνίγουν ολόκληρες χώρες και λαούς στο αίμα.
Είναι οι πολιτικές που γεννούν τον πόλεμο και τα καραβάνια των μεταναστών.
Εκφραστής αυτών των πολιτικών είναι και ο Γιούνκερ.

· Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού Ζ.Κ.Γιούνκερ
· Κάτω τα μνημόνια κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
· Έξω η Ελλάδα από ΕΕ και ΝΑΤΟ

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/7/17, 12:49 π.μ.


  Να υποθέσω ότι το κάλεσμα είναι για την Πέμπτη 13 Ιουλίου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/7/17, 12:57 π.μ.

  Γιατί αυτό δε λέει; :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος12/7/17, 2:37 μ.μ.


  Όταν ανέβηκε η ανάρτηση το κάλεσμα ήταν για Τρίτη 13 Ιουλίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com