...................

11 Ιουλ 2017

ΑΠΘ: Ανεπιθύμητος ο Γιούνκερ!

Όλοι στη συγκέντρωση-διαδήλωση την Πέμπτη 13/7, 17:30 στη Νομική ΑΠΘ.

Σε μια κίνηση που «βρωμάει» υποτέλεια, και μετά από πρόταση του Πρύτανη του ΑΠΘ Π.Μήτκα, δρομολογείται η ανακήρυξη του Προέδρου της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιουνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

Τον Γιούνκερ τον ξέρουμε καλά, ως εκφραστή των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, οι πολιτικές των οποίων αποτελούν ανοικτή πληγή στην καθημερινότητά μας και η δρομολογημένη συνέχιση τους απειλεί να ξεθεμελιώσει κάθε κατακτημένο λαϊκό δικαίωμα.

H ανακήρυξή του ως επίτιμο διδάκτορα συμβαίνει σε ένα πλαίσιο, όπου η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση βαθαίνουν την εξάρτηση της χώρας από Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές αναζητώντας ρόλους στα πολεμικά τους σχέδια, προσπαθώντας να πείσουν τον λαό πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα σχετικά δημοσιεύματα εξαίρουν τον Γιούνκερ ως «σωτήρα» του ευρωπαϊκού δρόμου της χώρας.

Είναι μια κίνηση εξωραϊσμού του αντιλαϊκού τους πρόσημου, που προσπαθεί και με το πλέον «ακαδημαϊκό» πέπλο να θολώσει το τοπίο όσον αφορά τους φίλους και τους εχθρούς της νεολαίας.

Δεν τσιμπάμε στις φιέστες των ιμπεριαλιστών.

Δεν μπορούν με τίποτα να ξεπλύνουν τα χέρια τους από το αίμα των λαών, όπως αυτών της Ουκρανίας και της Συρίας, τους οποίους σφαγιάζουν για τα δικά τους συμφέροντα και στο πλαίσιο των δικών τους ανταγωνισμών. Δεν ωραιοποιούνται ούτε η αβίωτη πραγματικότητα των σπουδών μας, που σε μεγάλο βαθμό διαμορφώθηκε κατ’ εφαρμογήν ευρωπαϊκών οδηγιών, ούτε τα αποτελέσματα των οδηγιών αυτών εν γένει που μας ετοιμάζουν ένα μαύρο εργασιακό μέλλον, μέχρι και πόλεμο. Δεν ωραιοποιείται η ΕΕ και οι αφεντάδες της όπως ο Γιούνκερ, ούτε με τη στημένη «νομιμοποίηση» που τους παρέχουν οι ευρωεκλογές.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Είναι ο καλύτερος προωθητής των πολιτικών της εξάρτησης και της επίθεσης στα δικαιώματά μας.Τα «σφιχταγγαλιάσματά» της με τους ιμπεριαλιστές τα πληρώνει η νεολαία καθημερινά, με το πέταγμά της εκτός εκπαίδευσης, το 48% ανεργία, το τσάκισμα της προοπτικής της.

Πανεπιστημιακές αρχές, οι καλύτεροι υπηρέτες τους.

Για άλλη μια φορά φανερώνουν τον ρόλο τους: είναι εναντίον μας! Σε συνέχιση του έργου τους όσον αφορά την εντατικοποίηση των σπουδών μας, τους ταξικούς φραγμούς, το χτύπημα του ασύλου και των δημοκρατικών/συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, είναι χρήσιμοι «λαγοί» και στην προσπάθεια εξαγνισμού των φονιάδων!Και αν θέλει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου να μας βάλλει να συζητάμε στο ίδιο τραπέζι επαναφέροντας την «συνδιοίκηση», να μην πέσουμε στην παγίδα!

· Ο εκπρόσωπος των ιμπεριαλιστών-δανειστών Γιούνκερ δεν έχει καμία θέση στο ΑΠΘ!

· Έξω από την Ε.Ε, η προοπτική!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος11/7/17, 6:21 π.μ.

  Στο σύλλογο της Ξάνθης γιατί καταψηφίσατε ανάλογο ψήφισμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος11/7/17, 7:49 μ.μ.

  Στην Ξάνθη καταψηφίστηκε το ψήφισμα για τον Γιούνκερ που κατέβασε η ΕΑΑΚ ακριβώς γιατί εκτιμήσαμε ότι κινείται σε διαφορετική λογική από την δικιά μας αντίληψη για το γεγονός.

  Αρχικά η αναγόρευση του Γιούνκερ ως επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής ΑΠΘ έχρετε να αναδείξει για άλλη μια φορά τον εξαρτημένο χαρακτήρα της αστικής τάξης και την αναγκαιότητα ανάδειξης αυτής της σχέσης όσο αφορά τα καθήκοντα του φοιτητικού (και όχι μόνο) κινήματος. Έτσι η κίνηση αυτή δεν αποτελεί φαεινή της Πρυτανείας αλλά βρίσκεται στα πλαίσια της περαιτέρω εδραίωσης και επιβολής του καθεστώτος της εξάρτησης και με ιδεολογικούς όρους στην προσπάθεια ανάδειξης των ιμπεριαλιστών ως σωτήρων. Φυσικά στο ψήφισμα που κατέβηκε δεν αναδεικνύεται αυτή η σχέση.
  Ακόμα μεγάλη είναι η αγανάκτηση του ψηφίσματος για τα καμώματα της Πρυτανείας η οποία "αρνείται να ακούσει τους φοιτητές" και "δεν παίρνει υπόψη τα ψηφίσματα φοιτητικών συλλόγων". Τοποθέτηση η οποία έρχεται σε συνδυασμό με το αίτημα για δημοκρατικό πανεπιστήμιο(κεντρικό αίτημα σε προεκλογική αφίσα της ΕΑΑΚ στην Ξάνθη) να σπείρει αυταπάτες για τον ρόλο του πανεπιστημίου. Εμείς λοιπόν είμαστε ξεκάθαροι για τον ρόλο που επιτελεί το
  πανεπιστήμιο στον καπιταλισμό ως κομμάτι του εποικοδομήματος. Έτσι δεν έχουμε καμία αυταπάτη ούτε για τον ρόλο της επιστήμης , των πρυτάνεων και των καθηγητών . Σε αντίθεση με τον χώρο της ΕΑΑΚ η οποία στις διαγραφές υιοθετούσε αιτήματα όπως "κάτω ο υπουργός και ο πρύτανης του αίσχους" , στο ζήτημα των διώξεων μιλούσε για δημοκρατικό πανεπιστήμιο. Έτσι μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η αγόρευση του Γιούνκερ , στο αστικό πανεπιστήμιο (εκτός εάν μιλάμε για κάποιο άλλο) είναι αρκετά σύνηθες να δίνονται τέτοιες διακρίσεις (όπως ο
  Ολάντ στο ΕΚΠΑ). Έτσι ούτε ο Γιούνκερ γίνεται καθηγητικό κατεστημένο ούτε εκτιμάμε ότι αυτό το συμβάν αποτελεί ποιοτική αναβάθμιση της επίθεσης.
  Εάν ό ανώνυμος ρωτά γιατί δεν κατεβάσαμε αντιπαραθετικό ψήφισμα ή γιατί δεν κάναμε προσθήκες/αφαιρέσειςστο υπάρχων ό λόγος είναι ότι δεν είχαμε πληροφόρηση από την Θεσσαλονίκη για το συμβάν. Αν ενδιαφέρεται για το τι λένε οι ΑΚ για τον Γιούνκερ η παραπάνω ανακοίνωση με καλύπτει.
  ΤΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος13/7/17, 3:01 μ.μ.

  Με σεβασμό στην ολοκληρωμένου χαρακτήρα πολιτική απάντηση τοποθέτηση του Τ.Μ. καθώς και με συμφωνία σχεδόν στο σύνολο του περιεχομένου της, έχω να δώσω μια "συμβουλή" - προτροπή (που κατανοώ τον "εριστικό" της χαρακτήρα, και βέβαια αυτό είναι συνειδητότατο).
  Μην περιμένεις (σε αυτή τη φάση τουλάχιστον) "ενημέρωση" από Θεσσαλονίκη και από Αθήνα.
  Η παράλειψη - λάθος θα γίνεται λάθος - καθαρό - κ.ο.κ.
  Π.α.ν.λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος13/7/17, 5:17 μ.μ.

  Έβγαλες συμπέρασμα εσύ τώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος24/7/17, 9:28 μ.μ.

  Το συμπέρασμα το έχω βγάλει καιρό.
  Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό (τα δικά μου συμπεράσματα δεν είναι το κύριο θέμα)
  Το πρόβλημα είναι ότι ισχύει εδώ και καιρό....
  π.α.ν.λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com