...................

7 Ιουλ 2017

ΛΑ-ΑΑΣ: Όχι στα διόδια - κινητοποίηση στις Αφίδνες (Κυριακή 9/7, 11:00 π.μ.)

Τα διόδια στην Αττική, όπως και σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, πολλαπλασιάζονται με έντονους ρυθμούς.

Στην Αττική, εκτός από τα υφιστάμενα στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ και στις Αφίδνες, με βάση τις επιταγές των μνημονίων και ειδικά του 3ου μνημονίου, που εισήγαγε και ψήφισε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από κοινού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, προγραμματίζεται για υλοποίηση η τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, ενώ σε συνθήκες «δημιουργικής ασάφειας» είναι ορατό το ενδεχόμενο κατασκευής διοδίων από το ύψος της Μεταμόρφωσης έως τα όρια της Βοιωτίας.

Οι πολίτες των παρακείμενων στην εθνική οδό Δήμων, αλλά και το σύνολο των κατοίκων του λεκανοπεδίου, εδώ και χρόνια υφίστανται το χαράτσωμα της διέλευσης από τους εθνικούς δρόμους που υπάρχουν μέσα στον αστικό ιστό των πόλεων της βόρειας Αττικής, από τα διόδια που έχουν τοποθετηθεί με βάση τις συμβάσεις παραχώρησης που δόθηκαν από τις κυβερνήσεις από το 2007 στους εργολάβους.

Για τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες τους μάλιστα, εκατοντάδες από αυτούς έχουν συρθεί στα δικαστήρια με ποινές να επικρέμονται σε βάρος τους , ενώ για πολλούς από αυτούς έχουν καταλογιστεί πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η ποινικοποίηση των αντιδράσεων επήλθε με τον νόμο Βορίδη που θα καταργούσε, υποτίθεται, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ήδη αποφασίστηκε από τους ίδιους η κλιμάκωση εγκατάστασης διοδίων όπως στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ (32 νέα διόδια).

Αντί γι' αυτό ωστόσο, στα πλαίσια της προσαρμογής στα μνημόνια και την εξυπηρέτησή τους, σε μια σειρά θεσμικού χαρακτήρα όργανα όπως η Περιφέρεια Αττικής που υποτίθεται πως βρίσκονταν σε αντίθεση με την επιβολή των διοδίων, έφτασαν στο σημείο να στηρίζουν την χιλιομετρική χρέωση ή την ηλεκτρονική χρέωση ή την χορήγηση σε μόνιμους κατοίκους των περιοχών καρτών ελεύθερης
διέλευσης.

Και οι εθνικές και οι τοπικές οδοί, έχουν πληρωθεί πολλαπλά και συνεχώς από τον λαό αυτού του τόπου. Ανήκουν στον λαό και δεν είναι για τα νύχια και τις τσέπες των εργολάβων.
Το αίτημα για την ελεύθερη διέλευση, την απομάκρυνση και κατάργηση των διοδίων που συνιστά αίτημα και προμετωπίδα αγώνα των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής συμμερίζεται η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, ενώνει τη φωνή και τη δράση της μαζί τους, και καλεί σε μαζική συμμετοχή :
- Την Κυριακή 9 Ιούλη 2017 στις 11 το πρωί στα διόδια Αφιδνών, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για να αποκρούσουμε την επιβολή παλιών και νέων διοδίων

- Για να διεκδικήσουμε την ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα διόδιο, στους εθνικούς δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους

- Για την απόκρουση της ποινικοποίησης της δίκαιης λαϊκής αγανάκτησης
Κατάργηση όλων των διοδίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com