....................................................

17 Ιουλ 2017

Απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (8 Ιούλη 2017)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 του Ιούλη στην Αθήνα η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι σχημάτων της ΛΑ-ΑΑΣ από την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τη Λαμία, την Ξάνθη, τη Σάμο, την Ικαρία, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Πάτρα, το Ξυλόκαστρο, τα Τρίκαλα, το Βόλο και την Ηγουμενίτσα.

Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση με βάση την Απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της 18-19 Μάρτη 2017 και ανοίχθηκε διάλογος για τα ζητήματα στα οποία παρουσιάστηκαν διαφοροποιήσεις και διαφωνίες κατά τη διάρκεια του διημέρου της 18-19 Μάρτη, τα οποία αναφέρονταν στην Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής για το διήμερο (για τις πολιτικές εκτιμήσεις σχετικά με την εξέλιξη του ενδο-ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και κύρια μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και ΗΠΑ-Κίνας και Γερμανίας, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την κατεύθυνση της πάλης της ΛΑ-ΑΑΣ ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τις λεγόμενες «συνδιαχειριστικές λύσεις»,τα ζητήματα ανάληψης πρωτοβουλιών ή συμμετοχής σε πρωτοβουλίες, και τη δράση της ΛΑ-ΑΑΣ σε μέτωπα πάλης που ανοίγει η επίθεση του ιμπεριαλισμού, του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, ενάντια στους εργαζόμενους και στο λαό, την εκτίμηση της ΛΑ-ΑΑΣ απέναντι στην κατάσταση που επικρατεί στα σωματεία και στα συνδικάτα και της σχέσης της μ’ αυτά, την κοινή δράση και τις απευθύνσεις της ΛΑ-ΑΑΣ σε άλλες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες, για συγκεκριμένα κάθε φορά ζητήματα, τη λειτουργία της ΛΑ-ΑΑΣ το ρόλο της Γραμματείας, των συνελεύσεων και των τοπικών σχημάτων και τη σχέση μεταξύ τους).

Η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής:

1. Επαναεπιβεβαίωσε τη συμφωνία της πάνω στα ήδη υπάρχοντα κείμενα και αποφάσεις της Συνεργασίας.

2. Κατέληξε στην δημοσιευόμενη, στη συνέχεια, εισήγηση για την Πανελλαδική Σύσκεψη (η οποία απαρτίζεται από την πολιτικά επικαιροποιημένη Απόφαση Πανελλαδικής Επιτροπής της 18-19 Μάρτη 2017 για τις διεθνείς εξελίξεις, τις εξελίξεις στη χώρα μας και στην περιοχή, την Απόφαση της 18-19 Μάρτη 2017 για τον απολογισμό, τις πολιτικές κατευθύνσεις και τη λειτουργία της ΛΑ-ΑΑΣ και των σχημάτων της, την Απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης του Οκτώβρη του 2013 και την Ιδρυτική Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (Π.Α.Α.Σ.) του Μάρτη του 2012)

3. Αποφάσισε το άνοιγμα προσυσκεψιακού πολιτικού διαλόγου μέσα από το ιστολόγιό της, πάνω στη βάση της εισήγησης και για τα ζητήματα που έχουν τοποθετηθεί στη συζήτηση.

4. Προσδιόρισε την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Σύσκεψης όλου του δυναμικού της Συνεργασίας, στο χρονικό διάστημα τέλος του Νοέμβρη – αρχές Δεκέμβρη του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com