...................

9 Ιουλ 2017

Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τον Οκτώβρη το 13ο τεύχος της «Αντίθεσης»


Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την επανάσταση του Οκτώβρη είναι το 13ο τεύχος του περιοδικού «Αντίθεση» με κείμενα που στοχεύουν στην ουσιαστική κατανόηση των ζητημάτων που τέθηκαν με το μεγαλειώδες αυτό εγχείρημα που άλλαξε τη ροή της Ιστορίας. Η αντίθεση «επανάσταση ή μεταρρύθμιση», η σημασία των κοινωνικών συμμαχιών, η αντιπαράθεση στον οικονομισμό και τη θεωρία των παραγωγικών δυνάμεων, ο ρόλος του εργατικού ελέγχου και των σοβιέτ στην εδραίωση της εργατικής εξουσίας και η δυνατότητα της επαναστατικής ανατροπής σε μία χώρα, είναι μερικά από τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνονται τα άρθρα αυτού του τεύχους.

Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται επίσης και δύο ακόμη άρθρα: ένα για την κατάσταση της εργατικής τάξης στη χώρα και ένα για τη θεώρηση του ΚΚΕ σχετικά με την κρίση.

Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο «Εκτός των τειχών», Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια, 210 3303348.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com