...................

14 Ιουν 2017

Kαθαρό ΟΧΙ και ΑΠΟΧΗ από τη διαδικασία «επιλογής» διευθυντών και την αξιολόγηση

Μπορούμε πλέον ήσυχα και αδιαμαρτύρητα, ισότιμα και δημοκρατικά να εκφράζουμε γνώμη και να «αξιολογούμε» τους… αξιολογητές μας. «Να συμμετέχω, να συμμετέχεις, να συμμετέχουμε» και… αποφασίζουν άλλοι. Αφού το σύστημα δεν διαπραγματεύεται τις επιλογές και την πολιτική του. Τις επιβάλλει. Η δήθεν προοπτική διεκδίκησης ενός «νέου δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των σχολείων, με κυρίαρχο το ρόλο του συλλόγου διδασκόντων», που μας πλασάρουν η κυβέρνηση ΣΥΡΥΖΑ-ΑΝΕΛ και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΣΥΝΕΚ είναι το «τυράκι» στη φάκα της αξιολόγησης. Γιατί η διαδικασία επιλογής διευθυντών είναι πλήρως ενταγμένη στους νόμους της αξιολόγησης που προβλέπουν τα μνημόνια.

Όμως δε θα βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας!

Είναι ο ορισμός του θράσους και της κοροϊδίας να μασκαρεύεται «φιλολαϊκά» η επερχόμενη αξιολόγηση και η… κουλτούρα της αξιολόγησης που απαιτούν οι «θεσμοί», ο ΟΟΣΑ και προωθούν διαχρονικά όλες οι μνημονικές κυβερνήσεις και απαιτεί φυσικά και το ντόπιο κεφάλαιο.

ΔΕΝ ανοίγουμε την πόρτα στην αξιολόγηση!

Είναι ο ορισμός του θράσους και της κοροϊδίας να πασπαλίζεται με «λαϊκή συμμετοχή» η κόλαση των μνημονίων, της φτώχειας και της ανεργίας, της διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων, της έντασης των ταξικών φραγμών για τους μαθητές, των καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολείων, ειδικοτήτων και τομέων που δημιουργούν νέους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς και οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες αναπληρωτές.

Δε νομιμοποιούμε την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική –
δε σκύβουμε το κεφάλι!
Δεν ονειρευόμαστε  μια «καλύτερη» και πιο «δημοκρατική» εφαρμογή του αντιδραστικού πλαισίου που έτσι κι αλλιώς καλούνται να εφαρμόσουν οι «δημοκρατικά επιλεγμένοι» διευθυντές.
Απέναντι σε αυτήν την κοροϊδία δεν υπάρχει άλλη επιλογή:
ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την αξιολογική διαδικασία «έκφρασης γνώμης» για την επιλογή διευθυντών
ΜΟΝΟ οι αγώνες μας μπορούν να βάλουν φρένο
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του συλλόγου δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει τα σωματεία και στις στάσεις όπου έχουν κηρυχτεί και αποχωρούμε από το σύλλογο. Δεν αξιολογούμε, δεν είμαστε παρόντες δεν υπογράφουμε «εναλλακτικά» πρακτικά, δεν βάζουμε παύλες, δε συμμετέχουμε ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.
Καλούμε τα σωματεία, στην κατεύθυνση της πολιτικής και οργανωτικής ενίσχυσης της αντίθεσης στην αξιολογική κυβερνητική φιέστα, να κηρύξουν στάσεις εργασίας τις ώρες πραγματοποίησης των συλλόγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com