...................

4 Ιουν 2017

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών για τη καταδίκη των μαθητών στο Ρέθυμνο

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ποινή που θυμίζει το νόμο «περί τεντυμποϋσμού» και τη διαπόμπευση των νέων στους δρόμους το 1958, επιβλήθηκε σε τρεις 15χρονους μαθητές Γυμνασίου Ρεθύμνου επειδή συμμετείχαν σε 2ημερη κατάληψη του σχολείου στις αρχές της σχολικής χρονιάς, μετά από καταγγελία του Διευθυντή του σχολείου στον εισαγγελέα. 80 ώρες κοινωνική εργασία –καταναγκαστικό έργο στο Δήμο Ρεθύμνου!!!!!!

Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια των μαθητοδικείων που στήθηκαν και αυτή τη σχολική χρονιά, σε πόλεις που έγινα καταλήψεις επειδή οι μαθητές τόλμησαν να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους. Είναι ενταγμένη στην πολιτική της ποινικοποίησης των αγώνων με τις δίκες διαδηλωτών και με το χτύπημα των διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ. Τελικά φοβούνται ακόμη και τα μαθητούδια επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, των ταξικών φραγμών, γεννά αντιστάσεις και ο λαός μας και η νεολαία δεν είναι διατεθειμένοι να σκύψουν το κεφάλι και να σταματήσουν να αγωνίζονται.

Η ποινή επιβλήθηκε προς «συμμόρφωση»!!! και ο διευθυντής απλά, θέλησε να προσθέσει πόντους στην αξιολόγηση του, αφού «καλός διευθυντής» είναι αυτός που στο σχολειό του δεν γίνονται καταλήψεις.

Είναι υποκριτική η αντίδραση του υπουργείου για την απόφαση του δικαστηρίου αφού αυτό και η πολιτική της κυβέρνησης είναι υπεύθυνοι για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της νεολαίας στις σπουδές και στη ζωή. Είναι υποκριτική γιατί επιβλήθηκαν «αναπληρώσεις» μαθημάτων λόγω καταλήψεων από τις Περιφερειακές διευθύνσεις ακόμη και για μια μέρα κατάληψη, όταν υπήρχαν τόσα κενά εκπαιδευτικών στη διάρκεια της χρονιάς και προσλαμβάνονταν καθηγητές ακόμη και τον Απρίλιο. Είναι υποκριτική, γιατί στην πρόταση Λιάκου για το λεγόμενο «εθνικό απολυτήριο Γενικού Λυκείου» απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει απολυτήριο ένας μαθητής είναι η υποχρεωτική κοινωνική εργασία!!

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία βρίσκονται απέναντι σε μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα στη ζωή, στις σπουδές και στη δουλειά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνει το κλίμα φασιστικοποίησης προκειμένου να συνεχίσει την επιβολή και του νέου μνημονίου. Μοναδική απάντηση στην κρατική βία και καταστολή είναι να βγούμε στο δρόμο του αγώνα, να διαδηλώσουμε, να σπάσουμε το κλίμα της τρομοκράτησης που θέλουν να επιβάλλουν.

Χανιά, 31-05-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com