...................

22 Ιουν 2017

Παρέμβαση της ΛΑ - ΑΑΣ στο Μενίδι


Με αφορμή τα γεγονότα στο Μενίδι η 
Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θα πραγματοποιήσει παρέμβαση το Σάββατο 24 Ιούνη, στις 11:00 μ.μ., στην αρχή του πεζόδρομου στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας, Φιλαδέλφειας και Αγίου Κωνσταντίνου.

7 σχόλια:

 1. Ανώνυμος23/6/17, 1:36 π.μ.

  Το σαββατο στις 12 καλειται πορεια αλληλεγγυης στον Θεοφιλου στο Μοναστηρακι.
  Το καλεσμα σας στο Μενιδι ειναι λογω αγνοιας του παραπανω ή λογω πολιτικης διαφωνιας με την εν λογω κινητοποιηση και συνολικοτερα του αγωνα που εχει ξεσπασει για αυτο τον ανθρωπο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος23/6/17, 12:56 μ.μ.

  Το Σάββατο έχει πανελλαδική αντιπολεμική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Δε συμμετέχετε από άγνοια ή λόγω διαφωνίας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αναρωτιέμαι για τον πρώτο σχολιαστή σε ποια σειρά σοβαρότητας κατατάσει την υπόθεση του Μενιδίου. Όπως κι αν αύριο εκεί που θα βρεθεί θα ρωτήσει γιατί όσοι κινητοποιηθούν στο Μοναστηράκι δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι στιγμής για το Μενίδι. Εκτός κι αν θεωρεί ότι στο Μενίδι δεν υπάρχει κρατική τρομοκρατία, δεν υπάρχει φασιστικοποίηση, ότι δεν είναι αντικείμενο και των δύο ο λαός του, ανεξάρτητα από το τι φυλή είναι ή τι θρησκεία δηλώνει!

  Αυτό που δεν κατανοώ καθόλου είναι γιατί τα βάζει αντιπαραθετικά τα δύο ζητήματα.

  Δεν υποτιμώ ούτε το ένα ζήτημα ούτε το άλλο. Εντάσω και τα δύο στην ίδια πολιτική επίθεσης κατά κάθε δικαιώματος και κατάκτησης του λαού, και τα δύο αφορούν τη πάλη μας κατά της φασιστικοποίησης.

  Στη μια περίπτωση με τη δίωξη του Τάσου Θεοφίλου και την χωρίς αποδείξεις καταδίκη του επιδιώκεται η τρομοκράτηση του λαού δια του παραδειγματισμού. Πράγματι η εμπειρία μας έχει δείξει ότι όταν υπάρχει ένα σοβαρό κίνημα αλληλεγγύης απέναντι σε κάθε περίπτωση διώξεων οι πιθανότητες νίκης είναι πολύ σοβαρές. Και δεν έχω κανένα λόγο να μη πω ότι σε άλλη περίπτωση η πιθανότητα να είμαστε και ΄μεις αύριο στο Μοναστηράκι θα ήταν πολύ μεγάλη. Δε θα ήταν δα και η πρώτη φορά!

  Στην άλλη περίπτωση επιδιώκεται η ποδηγέτηση των λαϊκών συνειδήσεων με άμεσο τρόπο,ιδεολογικά και πολιτικά μέσω της εκμετάλλευσης ενός "ατυχούς" περιστατικού, ενός περιστατικού που θα μπορούσε να ήταν και ανάποδα, μιας και όπλα δεν έχουν και δεν διακινούν μόνο η Ρομά σε αυτό το τόπο. Όπως και ναρκωτικά, όπως και κάθε άλλη ιδιαίτερα επικερδής για μερίδες του κεφαλαίου παράνομη δραστηριότητα δεν ασκείται μόνο από τους Ρομά! Επιδιώκεται -από πλευράς του συστήματος πάντα- να πεισθεί ένα κομάτι του λαού ότι για τα δεινά του φταίει ένα άλλο κομάτι γιατί είναι διαφορετικό. Ότι η γκετοποίηση είναι κάτι το φυσιολογικό όπως φυσιολογική είναι η φτώχια και η εξαθλίωση που οδηγούν στο έγκλημα πολλά παιδιά του λαού ανεξαρτήτως φυλής. Επιδιώκεται οι αντιδράσεις του λαού να μην φτάσουν στη ρίζα του προβλήματος αλλά να ζητά λύσεις από αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα βάζοντάς τους επιδιαιτητές μεταξύ των Ρομά και των υπόλοιπων κατοίκων του Μενιδίου εξασφαλίζοντας έτσι ότι τελικά κανένας δε θα σηκώσει κεφάλι και θα υποταχθεί στο ρόλο που του δίνουν. Πρέπει να μπει για τα καλά στις συνειδήσεις του λαού ότι η λύση είναι οι μπάτσοι, η καταστολή, τα ΜΑΤ. Ότι δεν υπάρχουν λύσεις άλλου είδους που μπορεί να τις διεκδικήσει μέσα από το δικό του μαζικό και ενωτικό -όλων των φυλών- αγώνα κόντρα στο σύστημα.

  Με λίγα λόγια όλο το σύστημα προσπαθεί να βάλει ως λύση το φασισμό και το ρατσισμό για τα καλά στα μυαλά του κόσμου στοχοποιώντας τους Ρομά. Επιδιώκει να εμπεδοθεί η φασιστικοποίηση. Ευτυχώς απ' ότι φαίνεται ο λαός του Μενιδίου, στη πλειοψηφία του τουλάχιστον, δε πολυτσιμπάει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και με τις αστυνομικές επιδρομές στους καταυλισμούς.

  Σε αυτή τη περίπτωση υπήρξε καθυστέρηση. Και από εμάς.

  Αλλά παρενθετικά πολύ θα ήθελα να ακούσω τον απολογισμό σε αυτή τη περίπτωση πολλών εργολάβων του αντιφασισμού και του αντιρασισμού. Και της αριστεράς και της αναρχίας. Γιατί άραγε δεν έδειξαν τα γρήγορα αντανακλαστικά τους εδώ; Μάλλον πέφτει μακριά το Μενίδι! Και δεν εννοώ γεωγραφικά. Μόνο το ΚΚΕ δια των κινηματικών του ταμπελών έκανε κινητοποιήσεις αλλά και αυτή με ένα πλαίσιο που ισοροπούσε μεταξύ νομιμότητας και ανάγκης να ειπωθεί και κάτι κατά του συστήματος.

  Το ζήτημα της αυριανής κινητοποίησης της Λαϊκής Αντίστασης στο Μενίδι είχε λοιπόν συζητηθεί και αποφασισθεί ήδη από τη προηγούμενη βδομάδα. Δε νομίζω ότι σήκωνε άλλη αναβολή.

  Δεν είναι όμως και η πρώτη φορά που πολιτικές δυνάμεις και χώροι πραγματοποιούν για εξίσου ή λιγότερο σοβαρά ζητήματα (καμιά φορά και για το ίδιο) παράλληλες κινητοποιήσεις μιας και οι δίαυλοι επικοινωνίας όσο περνά ο καιρός λειτουργούν όλο και λιγότερο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος24/6/17, 2:57 π.μ.

  Μία κινητοποίηση στο Μενίδι (και δύο και εκατό), είναι πολύ σωστή επιλογή και η αναγκαιότητα τεράστια. Συμφωνώ επίσης ότι έχει καθυστερήσει και ότι το θέμα με τους Ρομά και τον ΤΘ συνδέονται στα πλαίσια της συνολικής επίθεσης. Δεν ταυτίζονται όμως! Ούτε το ένα θέμα είναι λιγότερο ή περισσότερο σημαντικό. Θα μπορούσα εδώ να ρωτήσω γιατί επιλέξατε να πάτε μόνοι σας στο Μενίδι και όχι να καλέσετε κοινή διαδήλωση με άλλες οργανώσεις (μέσω κάποιας συνεννόησης ή σύσκεψης ακόμα και άλλη μέρα αν υπήρχε κόλλημα λόγω Θεοφίλου), αλλά είναι άλλο θέμα.
  Δε με νοιάζει πόσο αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη ασκούν άλλοι χώροι (και με αφορμή το Μενίδι), καθώς απευθύνομαι σε εσάς.

  Επί του συγκεκριμένου τώρα.
  Η κινητοποίηση για το Θεοφίλου είναι προγραμματισμένη εδώ και βδομάδες.
  Εσείς πήρατε μία απόφαση με δεδομένη την αποφασισμένη και ανακοινωμένη, βδομάδες τώρα, κινητοποίηση στο Μοναστηράκι.
  Ακόμα και αν είχατε κάνει μία εσωτερική συζήτηση, το ανακοινώσατε 22 Ιουνίου. Κάλλιστα θα μπορούσε να τροποποιηθεί η ημερομηνία και η απόφαση (για μία μέρα μετά, ή αρκετές πιο πριν)
  Μην προσπαθείτε μέσω της ανάδειξης του Μενιδίου και της κριτικής στους άλλους, να αποφύγετε το οφθαλμοφανές.
  Η μη συμμετοχή σας στην πορεία για τον ΤΘ είναι απόλυτα συνειδητή και όχι αποτέλεσμα αδυναμίας ή σύμπτωσης.
  Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των αναγνωσών σας.

  Τρύφωνας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος24/6/17, 8:01 π.μ.

  Τι εννοείς δηλαδή ότι επειδή ο ΤΘ ανήκει στον αναρχοκομμουνιστικό χώρο το ΚΚΕ(μ-λ) αδιαφορεί;
  Μπορείς να μας εξηγήσεις που το στηρίζεις αυτό το "συνειδητή"; Ειδικά και γενικά. Με βάση τη συνολική στάση του ΚΚΕ(μ-λ).
  Αν αναζητήσουμε σε πόσες διαδηλώσεις οι διάφοροι χώροι μας δε συμμετείχαν και αρχίσουμε να τις χρεώνουμε ως συνειδητή αποχή, χωρίς όμως καμιά επιχειρημαλόγηση, τότε δε πρόκειται να βγάλουμε άκρη.
  Εγώ μένω στη τελευταία φράση του α.σ.γ. σε αυτό που λέει για τους δίαυλους επικοινωνίας.
  Ας πούμε λοιπόν ότι ήταν άστοχη αυτή η κίνηση, ειδικά για σήμερα, στο Μενίδι αλλά δε μπορώ να παραβλέψω ότι τελευταία γίνεται μια οφθαλμοφανής προσπάθεια να μπουν σφήνες μεταξύ του ΚΚΕ(μ-λ) και του αναρχοκομμουνιστικού και αναρχοσυνδικαλιστικού χώρου.

  Α/Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος24/6/17, 8:08 π.μ.

  Εγώ να κάνω μια ερώτηση; Αν η ΛΑΑΑΣ ή το ΚΚΕ(μ-λ) δεν είχαν αυτή τη συγκέντρωση σήμερα στο Μενίδι αλλά δε συμμετείχαν ούτε στο Μοναστηράκι θα υπήρχε αυτή η καούρα ορισμένων για τη μη συμμετοχή τους; Μιας και τίποτα δεν είναι τυχαίο.

  ένας υποτιμημένος υποψιασμένος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος24/6/17, 5:54 μ.μ.

  "Αν η ΛΑΑΑΣ ή το ΚΚΕ(μ-λ) δεν είχαν αυτή τη συγκέντρωση σήμερα στο Μενίδι αλλά δε συμμετείχαν ούτε στο Μοναστηράκι θα υπήρχε αυτή η καούρα ορισμένων για τη μη συμμετοχή τους;"
  Είσαι σοβαρός τώρα; Προφανώς!

  "...τελευταία γίνεται μια οφθαλμοφανής προσπάθεια να μπουν σφήνες μεταξύ του ΚΚΕ(μ-λ) και του αναρχοκομμουνιστικού και αναρχοσυνδικαλιστικού χώρου."
  Ποιος βάζει τις σφήνες ακριβώς; Ο Λισίτσκι;


  Τρύφωνας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com