...................

2 Ιουν 2017

Αποτελέσματα Φοιτητικών εκλογών στο σύλλογο Κινηματογράφου ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη)

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
1.ΔΑΝΑΗ Ξ.
24
2.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΦΑΡΑΚΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
(ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)
11
3.ΓΙΩΡΓΟΣ Λ.
29
4.ΑΝΤΡΕΑΣ Μ.
27
5.ΑΛΚΑΙΟΣ Ν.
36
6.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΙΑΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ
14
7.ΜΕΛΙΝΑ Τ.
9
ΛΕΥΚΑ
2
ΑΚΥΡΑ
4


Την Τετάρτη 31.05 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο σύλλογο κινηματογράφου. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένες για τις 24.05, την ημέρα δηλαδή που διεξήχθησαν σε όλους τους υπόλοιπους συλλόγους πανελλαδικά. Η εκβιαστική αλλαγή στην ημερομηνία έγινε με πολιτική ευθύνη της ΠΚΣ-ΚΝΕ, η οποία απέσυρε τους υποψηφίους της την τελευταία στιγμή τινάζοντας τις εκλογές στον αέρα. Η συγκεκριμένη δύναμη έκρινε ότι «αν οι εκλογές γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο καλύτερα να μην γίνουν καθόλου» και ας μείνει ο σύλλογος για άλλη μία χρονιά στην αδράνεια και την αποσυγκρότηση (αναλυτικότερα τα γεγονότα σε προηγούμενη ανακοίνωση).

Σε πείσμα αυτού του εκβιασμού, ανένταχτοι φοιτητές του συλλόγου αποφάσισαν να βάλουν υποψηφιότητα για να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων (7). Η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε κάθε εκτίμηση, αλλά και προσδοκία. Ψήφισαν 70 φοιτητές του συλλόγου (περίπου 500 είναι οι εγγεγραμμένοι). Αριθμός που ξεπερνάει κατά πολύ τη συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές (πριν 2 χρόνια). Η αριθμητική αποτύπωση είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι οι εκλογές σε αυτό το σύλλογο ήταν ανάγκη επιτέλους να πραγματοποιηθούν. Αποτυπώνει την όρεξη των φοιτητών να συζητήσουν, να κάνουν τα πρώτα βήματα για τη συγκρότηση των οργάνων πάλης τους. Επιπλέον, ένας αξιοσημείωτος αριθμός ανένταχτων φοιτητών δεν στήριξε τη διαδικασία μόνο ψηφίζοντας, αλλά ανέλαβε και σοβαρές ευθύνες από τις οποίες εξαρτιόνταν η υλοποίηση- ολοκλήρωση των εκλογών.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις προσπαθήσαμε, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, για να επιτευχθούν εν τέλει αυτές οι εκλογές. Συνεισφέραμε σε όλο τα επίπεδα και με κάθε τρόπο από την εύρεση κάλπης μέχρι τη στήριξη φοιτητών για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Χαιρετίζουμε κάθε φοιτητή, που κόντρα στις λογικές «στο σύλλογο μας δεν υπάρχουν κόμματα» ή «εμείς τα προβλήματά μας τα συζητάμε με τους καθηγητές», στήριξε και ψήφισε μία άποψη Αντίστασης- Διεκδίκησης, ενάντια στην συνδιαχείρηση. Μπορεί στο τελικό αποτέλεσμα να μην αποτυπώθηκε όλη η προσπάθεια που καταβάλαμε το προηγούμενο διάστημα, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η αιτία. Γνωρίζουμε ότι στο συγκεκριμένο σύλλογο, που έχει νομιμοποιήσει μέχρι και στο καταστατικό του την απαγόρευση παρέμβασης σε παρατάξεις, χρειάζεται πολύς «κόπος και χρόνος» για να αναγνωριστεί η χρησιμότητα αναγραφής της πολιτικής παράταξης δίπλα στο όνομα του υποψηφίου, πόσο μάλλον η χρησιμότητα των ψηφοδελτίων ανά συνδυασμό.
*Στο ψηφοδέλτιο, όπως ακριβώς και στον πίνακα, αναγραφόταν το σχήμα-παράταξη που άνηκε (αν άνηκε) ο κάθε υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com