...................

23 Ιουν 2017

ΗΠΑ: η χώρα που τα "ανθρώπινα δικαιώματα" έχουν χρώμα

Η χώρα εκείνη που χρησιμοποιεί την έννοια "ανθρώπινα δικαιώματα" περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, είναι οι ΗΠΑ. Νιώθει την ανάγκη να κάνει υποδείξεις για τα "ανθρώπινα δικαιώματα" σε κάθε γωνιά του πλανήτη (ο οποίος... δικαιωματικά της ανήκει), και κάθε λίγα χρόνια πραγματοποιεί μια νέα επέμβαση, ένα νεό μακελείο, "για να τα υπερασπιστεί". Δυστυχώς όμως για τους κάτοικους των ΗΠΑ, δεν υπάρχει κανείς αρκετά ισχυρός για να... τις βομβαρδίσει. Έτσι μένουν ανυπεράσπιστοι.

Στις 17 του Ιούνη, το ένορκο δικαστήριο αθώωσε τον φονιά αστυνομικό Τζερόνιμο Γιάνεζ, οποίος δολοφόνησε τον οικογενειάρχη Φινάλντο Καστίλε μπροστά τα μάτια της γυναίκας και του 4χρονου παιδιού του. Η γυναίκα του Καστίλε είχε βιντεοσκοπήσει ζωντανά την δολοφονία και η δημοσιοποίηση της προκάλεσε κύμα οργής και διαδηλώσεων σε όλη την χώρα.Κατά την διάρκεια της εκδίκασης, έγινε δεκτό από το δικαστήριο το ακόλουθο βίντεο, τραβηγμένο από την κάμερα της αστυνομίας. Μπορείτε να το δείτε από το 34ο δευτερόλεπτο και μετά:Όπως είναι φυσικό, στην είδηση της αθώωσης χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν ξανά στους δρόμους απαιτώντας δικαισύνη και προστασία. Απαιτώντας, όπως συνηθίζεται να λέγεται, "βασικά ανθρώπινα δικαιώματα".

Στην πραγματικότητα η έννοια "ανθρώπινα δικαιώματα" είναι ψεύτικη. Τα μόνα δικαιώματα που υπάρχουν είναι τα λαϊκά: όπως το δικαίωμα να οδηγείς το αμάξι σου χωρίς να φοβάσαι ότι θα σκοτώσουν ή θα σε ληστέψουν. Η αστική τάξη δεν έχει ανάγκη από τέτοια δικαιώματα -είναι πλήρως ασφαλής, μακριά από την κοινωνική ζούγκλα την οποία έχει επιβάλλει. Τα μόνα δικαιώματα που υπάρχουν είναι τα λαϊκά δικαιώματα, όπως το να υπάρχουν συνέπειες στους παίτωρες του συστήματος όταν ασκεί βία στον λαό. Και τα λαϊκά δικαιώματα δεν χαρίζονται, κατακτώνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com