....................................................

22 Ιουν 2017

Άλλαξε η απόφαση - παρέμεινε η ποινή για τους μαθητές στο Ρέθυμνο

Την Δευτέρα 19/6 επαναλήφθηκε η δίκη των τριών μαθητών στο Ρέθυμνο, που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους στην αρχή της χρονιάς.
Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν η μετατροπή της ποινής, από 80 ώρες κοινωνικής εργασίας στην αγορά ενός βιβλίου από τον κάθε έναν απ’ αυτούς για την βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Το μήνυμα ξεκάθαρο, η ποινή για τις μαθητικές κινητοποιήσεις παραμένει, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο σύστημα να εντείνει την φασιστικοποίηση και την τρομοκράτηση αυτών που αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ. Είναι τομή και ταυτόχρονα συνέχεια μιας βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως με τις τρομοκρατικές εισόδους σε σπίτια εκπαιδευτικών, τις διώξεις αγωνιστών, αφισοκολλητών κ.λπ..

Αναδεικνύεται ξεκάθαρα ο φόβος του συστήματος απέναντι στο μαζικό λαϊκό κίνημα, να βρουν μαθητές και νεολαία να παλεύουν για τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Όταν η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό δίνουν τη χώρα για πολεμικό ορμητήριο, ψηφίζουν συνεχώς ολοένα και πιο βάρβαρα μέτρα που τσακίζουν τον κόσμο της δουλειάς, θέλουν να διαμορφώσουν και τους όρους για να υποταχτούν σε αυτό λαός και νεολαία.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!!

Η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, των ταξικών φραγμών, γεννά αντιστάσεις και ο λαός μας και
η νεολαία δεν είναι διατεθειμένοι να σκύψουν το κεφάλι και να σταματήσουν να αγωνίζονται.

Κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης,να σπάσουμε το κλίμα της πειθάρχησης και της τρομοκρατίας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

http://protovouliantistasis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com